Ce amenzi a dat Poliția Locală Constanța de Paștele blajinilor

Ce amenzi a dat Poliția Locală Constanța de Paștele blajinilor

În data de 06.05.2019, polițiștii locali din Constanța au desfășurat o acțiune tematică, în intervalul orar, 14.00-22.00, în zone de interes public din cartierele constănțene: Palas, Inel 2, Brătianu, Compozitori, Baba Novac, Coiciu, Medeea, Casa de Cultură.

Cu această ocazie au legitimat 39 de persoane și au constatat 34 de abateri de la normele legale, aplicând sancțiuni contravenționale după cum urmează: 3 amenzi pentru nerespecarea unor norme de conviețuire socială, tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate, 1 amendă pentru acte de comerț ilicit, 17 amenzi pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, 2 amenzi pentru consum de produse din tutun în spațiu public închis, 9 amenzi pentru fapte de natură antisocială care vizează menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanța precum răscolirea gunoiului menajer din containere și aruncatul hârtiilor, ambalajelor cojilor de semințe și a resturilor de țigări și 2 amenzi contravenționale pentru nerespectarea prevederilor HCL nr. 427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață.

Cuantumul total al celor 34 de sancțiuni contraventionale care au fost constatate în cadrul acțiunii tematice derulate pe linia menținerii ordinii și liniștii publice a fost de 9.820 lei.

O altă activitate specifică s-a derulat, în perioada 05.05.2019-06.05.2019, în perimetrul zonelor aferente cimitirelor: Central, Municipal, Viile Noi, Palas, Palazu Mare și Anadalchioi, în scopul de a a asigurara un climat public civilizat prin prevenirea unor fapte antisociale precum cerșetoria și comerțul ilicit cu flori.

„În perioada aferentă Paștelui Blajinilor, polițiștii locali au legitimat mai multe persoane care comercializau flori sau apelau la mila publicului, fiind aplicate 5 sancţiuni contravenționale a câte 500 lei, fiecare, pentru acte de comerț ambulant, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 republicată privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 5 sancțiuni contravenționale pentru exercitarea unor acte de apelare la mila publică, consum de alcool, comportament antisocial agresiv și creearea unui disconfort trecătorilor din zona cimitirelor, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Persoanele care au apelat la mila publică au fost predate reprezentanților serviciilor sociale din cadrul DGAS Constanța pentru luarea măsurilor legale ce se impun în astfel de cazuri.”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Poliția Locală Constanța poate fi apelată la numerele 0241484205 – Dispecerat sau 0799/606142 – WhatsApp.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.