Ce are de învățat actuala administrație de la Decebal Făgădău

cristian-hagi-editorial

Dacă mă acuzați că îl simpatizez pe fostul primar Decebal Făgădău, vă pot arăta zeci de articole în care îi criticam activitatea. Inclusiv unul pentru care m-a șters din lista sa de prieteni de pe Facebook (găsiți link la finalul acestui articol).

Dacă mă întrebați de omul Decebal Făgădău, lucrurile se mai schimbă. O să spun atât: am o părere bună despre oamenii care citesc și care mai și înțeleg ce citesc, despre cei pe care îi văd, din când în când, într-o sală de teatru, despre cei care, atunci când călătoresc, nu se închină la sfântul mall, ci mai intră pe ușa unui muzeu.

Acestea fiind zise, cred sincer că actuala administrație are ceva de învățat de la Decebal Făgădău: decența în exprimare.

Deși a fost criticat dur 4 ani, nu l-am văzut vituperând pe Facebook. A fost numit ani de-a rândul „Bulă” de Asociația Constanța Altfel. A tăcut. Când am scris că „Nu mai vreau să fiu constănțean”, mi-a spus că a citit o noapte întreagă bugetul Clujului și a încercat să mă convingă că nu stăm așa de rău.

Poate că mai înjura când era cu cei apropiați, dar nimic din atacurile asupra lui nu l-au făcut să-și piardă decența în public.

Ce se întâmplă acum în Constanța e șoc și groază. City managerul Constanței îl numește „marțafoi” pe senatorul Remus Negoi. Acesta pretinde că nu o bagă în seamă, dar îi răspunde și o acuză de „țățism”. Horia Constantinescu acuză de proxenetism n-am înțeles pe cine, pe ziariști sau pe Costin Răsăuțeanu. E o greșeală – și o spun eu, atacat abject, fără urmă de deontologie, fără să mi se ceară un punct de vedere, chiar de trustul magnatului Gheorghe Bosînceanu, Cuget liber, la ordinul direct al patronilor, am aflat ulterior. E drept, Horia Constantinescu și-a retras declarațiile de pe Facebook. A înțeles că e greșit.

Sunt naiv să sper că se poate face administrație fără a ne înjura? Că grobianismul poate fi înlocuit de ironie fină? Nu înțeleg cei care aruncă lături că cine seamănă vânt culege furtună?

Actuala administrație locală se miră de nivelul de aciditate verbală de care se lovește. Asta ați creat!

Nu vom avea un oraș normal, civilizat, până când limbajul celor care ne conduc nu se va transforma dintr-un de birjar în unul de demnitar.

Vă recomandăm și:

Trei reguli OBLIGATORII pentru o administrație de succes

Constanța are nevoie de oameni nerezonabili


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

3 comentarii

  • De acord aici..

  • Fost PSD-ist

    Regretele sunt prea tarzii… Asta ati votat, asta aveti! Cand va spunea lumea ca Decebal nu e chiar asa cum cititi voi pe FB, ca acolo sunt multe conturi create special pt asa ceva, dar na, efectul de turma la romani… Fagadau a avut bun simt desi ca orice om a avut si el mici scapari dar nu asa de grave ca acesti Constanteni Altfel, omul chiar a incercat sa faca lucruri bune pt oras, dar nu se poate totul peste noapte…
    Pana una alta a fost lucrat de ai lui si de mizerabilul de Felix Stroe in parteneriat cu actualii PNL-isti. Asta v-o spune cineva din interiorul partidului…

    • O spune cineva atat de curajos incat este anonim. Nu mai sunt barbati in PSD? Nu are nimeni curaj sa declare public asta? Daca s-a intamplat, daca nu…

Leave a Reply

Your email address will not be published.