Ce atribuții și ce salariu are city managerul municipiului Constanța, Felicia Nadina Ovanesian DOCUMENT

primaria-constanta-contract management felicia nadina ovanesian

Primăria Municipiului Constanța și avocata Felicia Nadina Ovanesian semnau, în ultima zi a anului 2020, cu câteva ore înainte de Revelion, contractul prin care cea din urmă devenea city manager al orașului.

Decizia nu a fost anunțată public la acel moment nici de către primarul Vergil Chițac, nici de către Primăria Constanța, deși aceasta are obiceiului de a posta, pe pagina de Facebook, tot felul de informații, mai mult sau mai puțin folositoare. Mai mult, nici primarul, nici primăria, nici noul city manager nu au explicat public și exact care sunt atribuțiile sale.

Constanța 100% a solicitat oficial Primăriei Constanța să i se pună la dispoziție o copie după contractul de management semnat între instituție și city manager, pentru ca dumneavoastră să știți care sunt atribuțiile acestuia.

Contratul în întregime poate fi consultat mai jos. Am selectat câteva informații mai importante din el:

 • contractul a fost încheiat pe o durată egală cu cea a mandatului primarului Vergil Chițac.
 • programul de lucru este de 8 ore pe zi, 40 de ore pe săptămână.
 • salariul de bază este de 16.400 de lei, la care se adaugă toate celelalte drepturi acordate în cadrul instituției.
 • revocarea din funcție se poate face în baza unor proceduri aprobate de Consiliul Local și în anumite condiții specifice.

Cele mai importante aspecte sunt prezente însă în anexa la contract, de unde aflăm care sunt atribuțiile city managerului. printre obiectivele pe care le are Felicia Ovanesian se numără:

 • fațadizarea clădirilor, cu prioritate a celor situate în zona centrală
 • anveloparea termică a clădirilor instituțiilor termice și clădirilor cu destinație de locuințe colective
 • regenerarea și mobilitatea urbană a cartierelor și PUZ-urile aferente
 • mobilitatea pe marile bulevarde
 • întreținerea și creșterea densității de vegetație, a spațiilor verzi, a parcurilor și a zonelor floricole
 • realizarea unui nou Plan Urbanistic General
 • inventarierea și creșterea patrimoniului public și privat al municipiului Constanța
 • realizarea operativă a licitațiilor, achizițiilor și investițiilor; finalizarea conform programării tuturor achizițiilor și contractelor
 • realizarea unui mecanism de planificare, realizare, control și îmbunătățirea permanentă a calității produselor și serviciilor oferite.
 • scăderea cu 7% anual a cheltuielilor de funcționare a departamentelor subordonate.
 • creșterea investițiilor din fonduri europene nerambursabile (n.r. aici nu s-a specificat nicio cifră, niciun procent).
 • realizarea a cel puțin 3 hectare de spații verzi pe an.

Practic, Felicia Nadina Ovanesian se ocupă de cele mai importante domenii din Primăria Constanța, de la achiziții și contracte la fonduri europene și gestionarea departamentelor.

Felicia Nadina Ovanesian a fost avocat în barou (a depus cerere de suspendare din această calitate). A fost și președintele al Organizației Municipale a PMP Constanța, partid condus de Claudiu Palaz, a fost și vicepreședinte PNL (la propunerea lui Robert Boroianu), dar și membru fondator al Asociației Constanța Altfel, al cărei președinte a fost Vergil Chițac. Este și om de afaceri. A controlat sau controlează mai multe societăți comerciale.

Vă recomandăm și:

Felicia Ovanesian și-a început, deja, campania electorală pentru 2024?

O idee excelentă: Primăria Constanța va construi un parc în locul actualului RAR


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

10 thoughts on “Ce atribuții și ce salariu are city managerul municipiului Constanța, Felicia Nadina Ovanesian DOCUMENT

 1. Constanța orasul cu cele mai multe pisici abandonate.
  E bine că bugetarii sunt din ce in ce mai bogați?

 2. NU ESTE CONFLICT DE INTERESE??? CA FUNCTIONAR PUBLIC, DAR SI CA CONDUCATOR AL UNOR SOCIETATI COMERCIALE….APARE INCOMPATIBILITATEA….

 3. Doamna Felicia Ovanesian , dv. chiar nu aveti nici o treaba cu functia de manager city al orasului Constanta , sunteti total incompetenta sa faceti din Constanta un oras cu adevarat european . Nu aveti solutii ptr ca nu stiti de unde sa incepeti ..Va rog sa lasati pe altcineva care stie cu adevarat ce are de facut si ce trebuie facut ca tot orasul sa fie super ok din toate punctele de vedere ..

 4. Buna , un caine mort , decedat prin inanitie la batranete ,
  unde poate fi ingropat in Constanta? Unde e cimitirul lor?
  Multumesc cu respecte,

 5. Inteleg ca are toate atributiile balalaului de primar . Prostalaul a fost votat de idioti si asta conduce distrugerea orasului prin dictatura, nu democratic si mai este si platita! Bravooo constanta! Trebuia sa ii ordone cineva caporalului chitac ca asa e in armata,executi nu gandesti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cumpărau droguri din China și Olanda și le vindeau în județele Constanța și Mureș VIDEO

lun ian. 18 , 2021
Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au efectuat, pe 16 ianuarie, 14 percheziții domiciliare, dintre care 13 în județul Constanța și una în județul Mureș, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat specializat în procurarea, prepararea și […]

V-ar putea interesa și: