Ce au făcut polițiștii constănțeni în ultimele 24 de ore

Imagine de la o întâlnirea a polițiștilor cu elevii

La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 18.35, polițiști din cadrul Secției 5 au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că la domiciliul unei femei ar avea loc un scandal.

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat de 45 de ani, care și-ar fi agresat fizic concubina de 49 de ani și ar fi amenințat-o cu acte de violență. După completarea formularului de risc, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu conform procedurilor legale. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și amenințare.

Dosare penale întocmite de polițiști

La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 20.10, un bărbat de 40 ani a condus un autoturism în localitatea Tortomanu din județul Constanța, unde, în dreptul Căminului Cultural, a surprins şi accidentat un minor de 13 ani, care s-ar fi angajat în traversarea străzii în fugă şi prin loc nepermis. În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară minorului.

Pe parcursul cercetărilor, polițiști din cadrul Biroului Rutier Medgidia au stabilit că bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 21.00, poliţişti din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au identificat un bărbat de 32 de ani în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Mihai Viteazu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 00.00, poliţişti din cadrul Postului de Poliție Ostrov au identificat un bărbat de 56 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 3, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

La data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 00.00, poliţişti din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au identificat un bărbat de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Corbu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

La data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 01.30, poliţişti din cadrul Secției 5 au identificat un tânăr de 17 ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gheorghe Marinescu din municipiul Constanța. În urma verificărilor, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul în cauză ar fi fost sustras unei rude fără a avea acordul acesteia.

În cauze, au fost întocmite dosare penale.

Seria activităților preventive continuă

La data de 17 septembrie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a  Criminalităţii au vizitat elevii claselor a V-a din cadrul Liceului Teoretic ,,Ovidius” din municipiul Constanța și Liceului Teoretic ,,Emil Racoviță” din orașul Techirghiol, cu scopul informării preventive.

Pe parcursul întâlnirii, polițiștii au discutat cu cei peste 250 de elevi despre postarea unor date personale pe rețelele de socializare, dar și despre capcanele și pericolele care s-ar putea ascunde în spatele mesajelor aparținând unor persoane cunoscute doar pe site-urile de socializare.

Obiectivul întâlnirii cu elevii este reducerea riscului de victimizare a minorilor și implicării acestora în comiterea unor fapte ilicite comise în mediul on-line.

La activități au participat și reprezentanți ai A.N.I.T.P. Constanța și C.P.E.C.A. Constanța, care le-au prezentat copiilor consecințele traficului de persoane și ale consumului de substanțe ilegale.

Activităţile desfăşurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor – prioritate naţională şi locală şi proiectul ,,Pregătiți pentru viață”.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Razie a Poliției în gările din Constanța, Mangalia, Cernavodă și Medgidia. Amenzi de 1.450 de lei

mie sept. 18 , 2019
Astăzi, 18 septembrie 2019, în intervalul orar 06.00 – 10.00, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi, împreună cu cei din cadrul Serviciului Rutier Constanța, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale, în proximitatea stațiilor de cale ferată din Constanța. Au fost vizate gările din Constanța, […]
razie poliție

V-ar putea interesa și: