Ce face Primăria Eforie pentru a combate răspândirea coronavirusului ar trebui copiat în toată țara

Pachetul conține măști chirurgicale, mănuși de unică folosință, săpun, alcool sanitar, hârtie igienică și dezinfectant. Foto: Primăria Eforie

Dacă unele primării fac gesturi de fațadă în lupta împotriva noului coronavirus, în Eforie lucrurile stau diferit. Primăria de aici a luat decizia de a oferi fiecărui locuitor un pachet pentru reducerea infectării.

„Trebuie să fim egali în ceea ce privește un drept fundamental, cel la sănătate. Am văzut cum boala nu alege, oricare dintre noi se poate îmbolnăvi”, spune primarul localității, Robert Șerban.

Pentru că există și o responsabilitate socială în protecția dreptului la sănătate, în ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență din 9 aprilie acesta a propus ca fiecare familie să beneficieze de un pachet destinat reducerii pericolului infectării cu noul coronavirus. Pachetul conține măști chirurgicale, mănuși de unică folosință, săpun, alcool sanitar, hârtie igienică și dezinfectant.

„Acest sprijin utilizează resurse publice și este destinat fiecărei gospodării, fără diferențieri, fiind un sprijin egal pentru un drept fundamental. Începând de mâine, 23 aprilie, ora 9,00, toți colegii mei din Primăria Eforie, respectând normele de protecție împotriva îmbolnăvirii cu Covid-19, vor începe distribuirea acestor pachete în Eforie Sud și apoi în Eforie Nord. Vă mulțumesc pentru modul exemplar de comportare în această criză sanitară.Să respectăm, așa cum am făcut și până acum, regulile! Și va fi bine!”, a spus primarul Robert Șerban.

În total se vor distribui circa 4.000 de pachete.

Modelul Primăriei Eforie ar trebui copiat în toată țara. Toată populația trebuie să aibă acces la astfel de materiale de protejare, pentru că numai împreună putem învinge acest coronavirus.

Citește și: VIDEO FOTO Eforie Nord va avea cea mai nouă și, probabil, cea mai frumoasă faleză de pe litoralul românesc

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.