Ce facem diferit în următorul an? Primul pas – cumpărături cu cap

De multe ori cumpărăturile reprezintă dușmanul bugetului personal, mai ales atunci când alegem să le facem din impuls sau când nu ne informăm suficient despre produsele pe care vrem să le achiziționăm și facem alegeri greșite.

Cu siguranță în acest an ne-am dat seama că, de multe ori, cumpărăm prea mult, din impuls sau lucruri de care nu avem nevoie. Așa că ce-ar fi ca de anul viitor să facem lucrurile altfel? E nevoie doar de puțină planificare și dorința de a îmbunătăți modul în care cumpărăm.

Primul pas spre conștientizarea costurilor cumpărăturilor pe care le facem și să le optimizăm este să învățăm să facem cumpărături inteligente.

  • În primul rând, înainte de a face orice achiziție este recomandat să ne informăm despre produsul pe care vrem să-l cumpărăm, mai ales dacă e vorba de un produs costisitor de folosință îndelungată.
  • În al doilea rand, citim cu atenție etichetele și ne asigurăm că înțelegem cum se întreține produsul. Nu uităm nici de reduceri. Magazinele pun produsele la reducere după ce trece o sărbătoare importantă pentru a aduce clienții inapoi în magazine sau la final de sezon, așa că e momentul propice să profităm și să ne cumpărăm lucrurile de care avem nevoie.
  • Nu în ultimul rând, analizăm cu atentie calitatea unui produs, nu prețul. Degeaba ne cumpărăm un frigider ieftin dacă trebuie să-l reparăm din 2 în 2 ani. Un cumpărător bine informat poate reducerile costurile pentru întreținerea și repararea produselor, așa că întotdeauna trebuie să facem cumpărături cu cap și sigur bugetul nostru nu va avea de suferit foarte mult.
  • Și nu uităm nici de regula de aur când mergem la cumpărăturile zilnice sau săptămânale: mergem întotdeauna cu lista de cumpărăturile pentru a evita să cumpărăm mai mult decât avem nevoie.

Articol pus la dispoziție de Școala de bani BCR.


Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Întrebarea zilei. Pe cine vreți primar în Agigea, de anul viitor: Matei Datcu sau Cârjaliu Cristian?

Tue Dec 17 , 2019
Există un curent de opinie în județul Constanța, și nu numai, care spune că oamenii preferă ca localitățile să fie conduse de primari care au realizat ceva în viață din punct de vedere financiar. De oameni de afaceri. Una dintre localitățile în care oamenii spun că ar putea să candideze […]