Ce i-a cerut Klaus Iohannis lui Stelian Ion

Președintele României, Klaus Iohannis. Sursa foto: site-ul Administraţiei Prezidenţiale
Președintele României, Klaus Iohannis. Sursa foto: site-ul Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut azi ministrului Justiţiei, constănțeanul Stelian, Ion să explice urgent cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul care vizează evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat.

„Solicit ministrului Justiţiei să explice public de urgenţă cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să ştie cine sunt cei vinovaţi de actele de violenţă împotriva manifestanţilor paşnici. Lucrurile nu se pot încheia aici şi de aceea am cerut ministrului Justiţiei şi ministrului de Interne să găsească soluţiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”, a scris Klaus Iohannis joi pe Facebook. 

Cererea DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august a fost respinsă, marţi, de Tribunalul Bucureşti. Decizia este definitivă. 

Mai multe persoane au manifestat miercuri seară în faţa Tribunalului Bucureşti, faţă de decizia luată de magistraţi în Dosarul 10 august.

Protestatarii au cerut ca vinovaţii pentru violenţele din Piaţa Victoriei să fie traşi la răspundere şi anunţă că se vor adresa CEDO. Mesajul „Judecăm şi noi ceva?” a fost proiectat pe clădirea instanţei, iar manifestanţii au strigat „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”.

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat că se simte dezamăgit, ca cetăţean, de decizia tribunalului de a respingere cerererea DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august. El a mai precizat că a discutat cu ministrul Justiţiei Stelian Ion pentru a vedea dacă mai există alte căi de atac şi aşteaptă opinia experţilor în această situaţie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Al doilea caz de deces după vaccinarea cu AstraZeneca. Ce s-a întâmplat

Thu Mar 4 , 2021
Un bărbat, de 47 de ani, din Târgu Jiu, județul Gorj, care s-a vaccinat recent împotriva coronavirusului, a murit. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj s-a autozesizat și a derulat verificări pentru documentarea situației în cauză. Potrivit datelor transmise, astăzi, 4 martie a.c., către Comitetul Național de Coordonare a Activităților […]
vaccin

V-ar putea interesa și: