Ce înseamnă tradiția și de ce aromânii o așează la mare cinste? Masă rotundă la Biblioteca Județeană Constanța, cu Steliana Bajdechi și Angelo Mitchievici

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân 104 A, organizează joi, 23 IUNIE, la ora 18.00, în Aula Bibliotecii, o masă rotundă având-o ca invitată pe cunoscuta jurnalistă constănțeană, prestigios om de radio,  Steliana BAJDECHI, autoarea cărții Timpul regăsirii. Fiii Avdellei (Eikon, 2018), în dialog cu prof. univ. dr. habil. Angelo MITCHIEVICI, directorul Bibliotecii.

Ce înseamnă tradiția și de ce aromânii o așează la mare cinste, trăiesc în acord cu tradiția? Ce înseamnă tradiția în raport cu familia și care sunt figurile tutelare ale familiei din care provine autoarea? Ce înseamnă să trăiești din memoria  strămoșilor, a familiei, în cunoștință de un loc în care ei au trăit, dar tu nu ai trăit? Unde este patria pentru un aromân? Ce semnificație are dialectul vorbit în familie și care este relația lui cu limba română curentă? Cum intră aromânii în istorie, care sunt valorile pe care le promovează? Ce înseamnă să fii aromân și ce înseamnă Constanța, Dobrogea pentru aromâni? Ce ne poate spune jurnalistul cultural despre o carieră prestigioasă, care au fost provocările cele mai importante ale profesiei? La toate aceste întrebări, dar și la altele, paticipanții la dialog vor încerca un răspuns.

Masa rotundă se încheie cu o sesiune de autografe, iar Steliana Bajdechi va intra în dialog cu cititorii săi.

Evenimentul face parte dintr-o serie de mese rotunde și lansări de carte care vor avea loc, pe tot parcursul lunii iulie, în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, promovând atât autorii Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, cât și autori prestigioși din țară.

Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Dan Ostahie, de la Altex, cumpără Porsche Bank România

Mon Jun 20 , 2022
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care omul de afaceri Dan Ostahie, care controlează Grupul Altex, preia Porsche Bank România. „Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Dan Ostahie preia Porsche Bank România”, anunţă autoritatea de concurenţă. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor […]