Ce investiții pregătește Primăria Constanța în 2020, an electoral: de la Registrul Spațiilor Verzi la extinderea și monitorizarea video în campusul Henri Coandă

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
campus henri coandă consanța extindere
În Henri Coandă se va monta un sistem de supraveghere video

Primăria Constanța a publicat proiectul de buget pentru anul 2020, în care sunt prezentate și principalele investiții care ar trebui să aibă loc.

Pe principalul loc în clasamentul investițiilor se situează investiția în drumuri, fără să fie precizat ce anume se va întâmpla. Urmează apoi reamenajarea piețelor Tic-Tac și Pescăruș. Aceasta din urmă a intrat în renovare din toamna anului trecut (detalii AICI). Pe locul trei se află amenajarea unui patinoar în Gravity Park, iar pe patru stă „implementarea unui sistem de supraveghere și înregistrare video, ca măsură de securitate în Campusul Social Henri Coandă”.

În buget mai este prevăzută racordarea tuturor creșelor la rețeaua de gaze, îmbunătățirea mobilității între Gara CFR și stațiunea Mamaia, dar și între zona 1 Mai și Șoseaua Mangaliei, cofinanțarea unui proiect împreună cu RAJA SA, dar și realizarea unui sistem operațional integrat de monitorizare.

De asemenea, se mai prevăd: finalizarea Registrului Spațiilor Verzi, achiziționarea de 300 de module supraterane acționate cu pendulă destinate colectării selective a deșeurilor, precum și finalizarea plăților pentru extinderea campsului Henri Coandă.

Extras din proiectul de buget al Primăriei Constanța pentru anul 2020

Pentru anul 2020, sunt prognozate venituri de 771 milioane lei.

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

One comment

 • Ma surprind obiectivele de imbunatatire ale mobilitatii. GARA-MAMAIA – ok, pentru 2-3 luni pe an. 1Mai-Sos. Mangaliei – oare de ce? In rest nimic despre imbunatatirea mobilitatii urbane intre oras/zona centrala si zonele/cartierele/localitatile “dormitor” exterioare (exemplu: legatura dintre orasul propriu-zis si Ovidiu/ Palazu Mare/Boreal/Tomis Plus, fara a mai socoti supermarket-urile, este “asigurata” de un singur drum, cu 2 benzi pe sens, fara nicio alta alternativa viabila – i.e. care sa nu oblige cetatenii la ocolisuri de 20 km pe A4).
  In rest nimic despre dezvoltare durabila, nimic despre reducerea “carbon-print”-ului, nimic despre cultura/sport, nimic despre digitalizare, etc. Suntem totusi in mileniul III.
  Atat s-a putut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.