Ce ministere va avea PNL în viitorul Guvern

ludovic orban

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat vineri seara, la Vila Lac, dupa 10 ore de negocieri, care sunt ministerele pe care le vor ocupa liberalii în viitorul Guvern Florin Cîțu:

  1. Apărare
  2. Externe
  3. Finanțe
  4. Interne
  5. Educație
  6. Energie
  7. Agricultură
  8. Cultură
  9. Muncă.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că uniunea va prelua în viitorul Guvern trei portofolii: Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

Dan Barna a anunțat ce ministere va avea USR PLUS

„Astăzi, cele trei formaţiuni politice care au exprimat această voinţă au ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte constituirea Guvernului, structura Guvernului şi, de asemenea, poziţiile care vor fi ocupate de cele trei formaţiuni politice pentru cele mai importante funcţii în stat. În ceea ce priveşte funcţiile cele mai importante în stat, Florin Cîţu este candidatul la funcţia de prim-ministru susţinut de UDMR, USR PLUS şi PNL. În ceea ce priveşte cele două poziţii de preşedinte de la Parlament, preşedintele Senatului va aparţine unui candidat din partea USR PLUS, preşedintele Camerei Deputaţilor unui candidat din partea PNL”, a afirmat Orban, după negocierile dintre PNL, USR PLUS şi UDMR care au avut loc la Vila Lac.

El a arătat că viitorul Guvern va avea doi vicepremieri şi 18 ministere, din care 9 vor fi conduse de reprezentanţi ai PNL, 6 de reprezentanţi ai USR PLUS şi 3 de reprezentanţi ai UDMR.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.