Ce nereguli a găsit ANPC la Kaufland, Mega Image și Carrefour

ANPC a anunțat, azi, că a realizat controale la mai mulți operatori economici cu acționariat străin. Niciunul nu a scăpat fără amendă.

Iată cine a fost verificat și ce deficiențe s-au găsit.

S.C. Kaufland România SCS, cu punctul de lucru in sos Alexandriei nr 152 sector 5 București, ca urmare a reclamatiei inregistrata cu nr 3158/20.01.2022 la CPCMB, cu privire la comercializarea produsului ambalat în caserola,” Oua de la bunica”cu termenul de valabilitate expirat.
Produsul “oua de la bunica” nu se afla expus la comercializare si nici in depozitul unității.
Produsul a fost aprovizionat în data de 24.12.2021, conform documentelor prezentate și anexate în xerocopie, fiind lotul reclamat.
Ultima vânzare (ieșire) a produsului s/a efectuat în data de 20. 01.2022.
Din documentele atașate reclamatiei în xerocopie, pe eticheta produsului este marcata mențiunea
Expira la “18 01 2022” iar conform bonului de casa, a fost cumpărat în data de 20.01.2022.
Reclamatia se confirma, conform documentelor.
Din extinderea controlului, s-au găsit expuse la comercializare urmatoarele produse:

  • cartofi roșii România ambalați în plasa a 5 kg, cu dimensiuni diferite, necalibrate;
  • mandarine vrac și ambalate la plasa a 1kg, cu pete maronii neconforme lovituri mecanice, consistenta modificata, necoapte de culoare verde;
  • castraveți vrac, consistenta moale;
  • aripi de curcan, congelate, cu arsuri de congelare.

Societatea a fost sancționată contravențional conform OG 21/1992, art. 5(1) și art. 9, cu amenda in valoare de 5.000 lei și s-a dispus oprirea definitiva de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a următoarelor produse: legume, fructe 40 kg/ 300 lei, carne pasăre congelată 3 kg/ 80 lei, conform art. 55(1) d si e din OG 21/92.

S.C. Mega Image S.R.L., cu punctul de lucru in strada Petre Ispirescu, Nr. 86, Sector 5, Bucuresti, ca urmare a reclamației înregistrate la CPCMB cu Nr. 44131/29.12.2021 cu privire calitatea produsului Carne tocata amestec porc și vita “Gusturi Românești”.
Produsul “Carne tocata amestec porc și vita Gusturi românești” nu se afla la comercializare si nici in depozitul societății, ultima intrare a produsului a fost in data de 25.01.2022, iar ultima vânzare s-a efectuat in data de 25.01.2022, conform documentelor atașate.
Din extinderea controalelor s-au constatat următoarele:

  • “Salam de biscuiți cu rahat de post” produs de S.C. Diaco Prod S.R.L., ddm 09.03.2022, lot 332, ce prezenta la examenul organoleptic modificări de aspect, culoare, miros, prezenta de mucegai pe zona extinsă, fiind improprii consumului uman;
  • agregate frigorifice (congelator) neigienizate, avand resturi de etichete si ambalaje, precum si acumulări excesive de gheata pe pereții vitrinei;
  • vitrina de expunere fructe si legume, ambalate sau vrac, prezintă prezenta masiva de praf, resturi alimentare, zone cu urme de rugina, ventilatoare cu depuneri grosiere de impurități.

Societatea a fost sancționată contravențional in conformitate cu prevederile art. 7b1 si 7b5 din OG 21/92 cu amenda in valoare 15.000 lei si s-a dispus măsura de oprire definitiva de la comercializare si retragerea din circuitul consumului uman a produsului “salam de biscuiți” 2 kg/ 44,8 lei, conform art. 55(1) e din OG 21/92. Totodata s-a dispus măsura de oprire temporara a comercializării produselor in vitrina de legume fructe vrac si ambalate.

S.C. Carrefour România S.A. cu punctul de lucru in str. Mihail Sebastian, Nr. 88, Sector 5, Bucuresti, ca urmare a reclamației înregistrate la CPCMB cu Nr. 29/02.01.2022 cu privire la achiziționarea unor produse la oferta, pentru care nu s-au aplicat la casa de marcat, discounturile promovate la raft, aspecte ce se confirma la momentul controlului.
Din verificarile efectuate la momentul constrolului, s-au constatat urmatoarele:

  • la raionul fructe legume au fost identificate fructe (pepeni, banane, kiwi, pepene galben, mandarine, clementine) ce prezentau lovituri mecanice, grad avansat de coacere, prezenta mucegaiului de culoare alba, deshidratare; legume (țelina, rădăcina de țelina, varza alba, varza rosie, roșii) ce prezentau modificări organoleptice, lovituri mecanice, deshidratare severa;
  • produse alimentare (iaurt cremos cu bucăți de cocos, marca Muller) expus spre comercializare avand data durabilității minimale depasita, respectiv 21.01.2022.

Societatea a fost sancționată contravențional conform OG 21/92 art. 9 și art. 5(1) cu amenda in valoare de 8.000 lei și s-a dispus oprirea definitiva de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor ce prezentau deficiente.

Vă recomandăm și:

Mucegai și rugină în magazine Mega Image și Carrefour

A două oară în trei luni: pulpe de pui cu salmonella la Metro
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Prof. univ. dr. Mariana Așchie a primit titlul de director onorific al Centrului de Cercetare Dezvoltare pentru studiul Morfologic și Genetic în patologia malignă

joi ian. 27 , 2022
            Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) i-a conferit titlul de Director Onorific al Centrului de Cercetare Dezvoltare pentru studiul Morfologic și Genetic în patologia maligna (CEDMOG), profesorului universitar doctor Mariana Așchie, pentru implicarea remarcabilă în perfecționarea infrastructurii de cercetare dezvoltare și inovare a UOC, în cadrul unei ceremonii oficiale prezidată […]

V-ar putea interesa și: