Ce pedeapsă a primit un individ care a ucis o profesoară și i-a furat 500 de lei

Un bărbat care, în urmă cu doi ani, a ucis o profesoară, la Cernavodă, a fost condamnat, luni, la 22 de ani şi patru luni de închisoare de Curtea de Apel Constanța. În primă instanță primise o pedeapsă cu cinci ani mai mare.

Decizia este definitivă.

Curtea de Apel Constanţa a admis, luni, apelul declarat de Romică Cosmin Hărăbor împotriva decizia Tribunalului Constanţa. Magistraţii au decis să reducă pedeapsa aplicată bărbatului pentru omor calificat, de la 25 de ani la 20 de ani de închisoare. Instanţa a contopit această pedeapsă cu cea de şapte ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, iar bărbatul trebuie să execute o condamnare de 22 de ani şi patru luni de închisoare. 

Decizia este definitivă. 

Romică Cosmin Hărăbor fusese condamnat, în toamna anului trecut, de Tribunalul Constanţa la 27 de ani şi patru luni de închisoare, iar această decizie a atacat-o cu apel. 

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în aprilie 2021, bărbatul a ucis-o pe Cristina Palu, profesoară la Medgidia, el fiind cel care îi montase termopanele de la locuinţă şi uşa de la intrare în apartamentul acesteia de la Cernavodă. El a vrut să îi fure cheile de intrare pentru ca apoi să intre în locuinţă când vicima nu se afla acasă, să îi sustragă diverse bunuri. Bărbatul a sunat-o pe femeie, pretextând că doreşte să mai verifice ceva la ea în apartament, iar victima l-a primit. În momentul când a văzut că bărbatul încearcă să îi fure cheile de la apartament, femeia a început să ţipe. Atunci a imobilizat-o, i-a pus un căluş în gură ca să nu poată ţipa şi a strangulat-o cu o chingă folosită pentru prinderea bagajelor la maşină şi apoi a abandonat-o, lăsând-o cu mâinile legate. 

A fost găsită moartă, dezbrăcată, cu mâinile legate la spate şi un căluş în gură, chiar de sora sa.

Procurorii au precizat că bărbatul i-a furat apoi femeii suma de 500 de lei, telefonul mobil şi mai multe carduri bancare aflate în poşetă.

Ucigaşul a fost găsit de o patrulă de Poliţie în apropiere de localitatea Deleni, în timp ce vomita pe marginea drumul, el spunând anchetatorilor că a înghiţit otravă de şobolani şi antigel. Bărbatul a fost transportat la spital, unde a stat câteva ore pentru îngrijiri medicale, iar după ce starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit a fost dus la audieri, iar ulterior a fost reţinut pentru 24 de ore pentru omor, după care a fost arestat preventiv. 

Trupul neînsufleţit al femeii a fost găsit după ce sora ei a sunat la 112 pentru că nu mai reuşise să o contacteze, iar un echipaj de pompieri a intrat în locuinţă şi a găsit-o pe femeie decedată, ulterior cercetările fiind preluate de către procurori. 

Femeia ucisă era profesoară la Medgidia.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

E oficial: taxa de pod de la Fetești va fi suspendată temporar începând din 1 iunie

mar mai 30 , 2023
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat oficial că, începând de joi, va fi suspendată plata peajului la Feteşti – Cernavodă. Decizia, anunțată de acum câteva săptămâni de ministrul transporturilor, a fost luată pentru fluidizarea traficului în sezonul estival, având în vedere lucrările care au loc în […]
autostrada constanta bucuresti punct taxare pod (1)_crop

V-ar putea interesa și: