Ce probleme au găsit jandarmii la festivalurile „Beach, please!” și „Sunwaves 30”

Cea de a doua zi de desfășurare a festivalurilor „Beach, please!” și „Sunwaves 30” a fost una fără evenimente negative, spun jandarmii din Constanța.

Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță.

Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalurilor au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror fapte antisociale.

Obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică.

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, în colaborare cu reprezentanții I.P.J. Constanța, au realizat o serie de activități cu caracter preventiv în urma cărora persoanele interesate au fost informate cu privire la efectele consumului de substanțe interzise.

De asemenea, în domeniul prevenirii incendiilor, inspectorii I.S.U. Constanța au desfășurat controale la operatorii economici pentru a preveni producerea unor incidente și a verifica respectarea tuturor condițiilor de siguranță.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încercă să vândă substanțe interzise. Astfel, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanța și jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi „TOMIS” Constanța au aplicat 19 amenzi în valoare de 9390 lei (dintre care 17 sancțiuni fiind aplicate la regimul rutier, potrivit OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice) și un avertisment.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 37 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere.

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar in zona de desfășurare a festivalurilor, atenția forțelor de ordine fiind concentrată și în punctele de comunicație care fac legătura cu litoralul.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează proactiv, desfășurând activitati pe mai multe paliere, la nivel național, inclusiv în locuri de îmbarcare/debarcare a pasagerilor, pentru depistarea persoanelor cu preocupări ilegale care intenționează să se deplaseze la Constanța. În urma unei astfel de actiuni,  jandarmii bucureșteni, în această dimineață, în Gara de Nord, au depistat și oprit  3 persoane din Ungaria, ce se îndreptau spre Constanța, având asupra lor mai multe plicuri cu substanțe interzise. Celor trei bărbați le-au fost întocmite actele de sesizare, fiind predați reprezentanților BCCO București pentru continuarea cercetărilor. 

De asemenea, reprezentanții Poliției Locale Constanța, în cooperare cu forțele Ministerului Afacerilor Interne, au depistat doi bărbați din București în timp ce încercau să comercializeze substanțe interzise în zona Festivalului Sunwaves din Mamaia. Cele două persoane au fost interceptate, legitimate și conduse la sediul DGPL Constanța pentru luarea măsurilor legale. 

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor aflate la cele trei posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța și de cel al UPU-SMURD Constanța au acordat sprijin participanților, în următoarele situații:

– 54 traumatisme diverse (escoriații, contuzii, etc.);  

– alte 113 cazuri cu afecțiuni medicale diverse (probleme cardiace, reacții alergice, etc.)

Două persoane au avut nevoie de investigații suplimentare și au fost transportate la spital. 

Mulțumim participanților, care au ales să se bucure de muzică și atmosferă într-un mod responsabil.Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum vrea ministrul Turismului să-și omoare cloșca cu puii de aur. Cazul Costinești

sâm apr. 29 , 2023
În 1949 se deschidea în Costinești prima tabără pentru pionieri. Era primul pas dintr-un șir lunga care avea să facă din localitate „stațiunea tineretului”, cel mai râvnit loc de vacanță pentru mult timp. Acum însă, pentru prima dată în aproape 75 de ani, un ministru atacă vehement Costineștiul și amenință […]

V-ar putea interesa și: