Ce puteți face când vedeți o persoană fără adăpost aflată într-o situație dificilă

Constănțenii sunt rugați să sune imediat la 112 în momentul în care văd o persoană fără adăpost aflată într-o situație dificilă.

Primăria Municipiului Constanta, prin Direcția Generală de Asistență Socială, este pregătită să asigure cazarea persoanelor fără adăpost atunci când se înregistrează fenomene meteorologice periculoase.

În centrul de ajutor, persoanele fără adăpost pot ajunge doar după ce au fost deparazitate, li s-a făcut un minimum de analize medicale în unitatea de primire urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” și pot prezenta o adeverință conform căreia sunt apți pentru colectivitate. În felul acesta, se evită răspândirea bolilor. Odată ajunși în acest adăpost, oamenii beneficiază, atâta timp cât se înregistrează avertizări meteorologice, de un pat cald, hrană și de un loc în care se pot spăla. 

Municipalitatea dispune în acest moment de 20 de locuri de cazare cu posibilitatea de suplimentare cu încă 10.


Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Încă o avarie la Electrocentrale S.A., astăzi. Cine a rămas fără apă caldă și căldură

Thu Dec 5 , 2019
Electrocentrale Constanţa S.A. (CET Palas) a anunțat în data de 5.12.2019 că înregistrează o nouă avarie pe reţeaua care alimentează cu energie termică primară punctele termice nr. 30, 31, 33, 35, 37, 38. În consecinţă, în lipsa agentului termic primar nu se poate asigura distribuția apei calde de consum și […]
cet