Ce s-a făcut în Cumpăna în ultimii 18 ani? „Prea puțin și prea prost”

cumpana
Primărița Mariana Gâju, alături de IPS Teodosie, în procesiune prin comună cu Brâul Maicii Domnului

Comuna Cumpăna este condusă de 18 ani de o fostă contabilă de cooperativă, Mariana Gâju.

Devenită între timp economist, primărița, membră de frunte a PSD, a fost aleasă în fruntea acestei comune importante din județul Constanța.

18 ani reprezintă mult timp. Un timp în care poți schimba ceva fundamental chiar și într-un oraș mare. Uitați-vă la Cluj, care a avut nevoie de mult mai puțin pentru a ajunge ceea ce este. Constanța 100% a realizat o analiză economico-financiară cu o comună similară din Sibiu. Rezultatele sunt dezastruoase, din păcate, pentru comuna constănțeană. Dacă vreți să o citiți, dați click AICI.

Ce s-a întâmplat în Cumpăna în acești 18 ani?

Într-una dintre discuțiile de pe Facebook, am găsit un excelent răspuns la această întrebare, din partea unui domn, George C.

Iată ce spune:

„Am spus-o și am s-o mai zic… Au trecut 28 de ani de când am primit libertate și deschidere către lucruri mai bune. Sunt cam 18 ani (sper sa nu ma insel) de când doamna Gaju este primar aici…. Nu e problema ca nu s-au făcut, ci ca s-au făcut prea puține și prea prost, iar mai grav este ca în continuare mergem asa. Cu respect pentru cei care considera ca liderii comunei sunt cei mai competenți și nu exista altcineva mai bun, însă, cred ca, la atâta timp care a trecut, faptul ca nu avem încă trotuare, comuna este încă înecată de noroi atunci când ploua, casele se fac pe loturi inegale și fără sa se respecte reguli elementare de construcție și de estetica, nu avem o zonă de promenada în centru în care sa puteți ieși duminica cu familia la un pahar de suc, în centru totul este gri, etc, este cam greu de acceptat. Imaginați-vă ca aveți o tâmplărie, iar șeful de echipa reușește sa facă doar o ușă din lemn pe zi, care mai este și urâtă. I-ați spune ca tot e bine, și ca încet – încet va face lucrurile mai bine, sau ați încerca să găsiți un nou șef de echipa, mai bine pregătit și mai eficient care sa va facă 10 uși pe zi?”

Sincer, după un asemenea text, nu ar mai fi aproape nimic de completat. Cu excepția unui singur lucru. Dragi locuitori ai comunei Cumpăna, uitați-vă la modul cum arată alte localități din județ și veți vedea că se poate. Uitați-vă, ca să dau un singur exemplu, la Ovidiu, unde există și fabrici, și zonă de promenadă, și parcuri, unde se investește în două noi parcuri, etc.

Se poate. Depinde de voi, cei care mergeți la vot.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cât costă intrarea la CMSN

lun iul. 2 , 2018
În baza hotărârii Consiliului Judeţean Constanța nr. 166 privind modificarea și completarea Anexei nr 6 din Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 10/2018 privind stabilirea unor tarife, taxe și taxe speciale pentru anul 2018, hotărăște următoarele tarifele începând cu data 05.06.2018 pentru secțiile CMSN Constanța după cum urmează: Delfinariu, Microrezervatie și […]

V-ar putea interesa și: