Ce s-a întâmplat după demolarea unei terase construite ilegal

Primăria Constanța a anunțat că vrea să demoleze 21 de terase construite ilegal.

Unul dintre locurile în care terasa a dispărut este restaurantul Ankora de pe strada Corbului (în spate la Sabroso). Lucrurile au fost făcute însă pe jumătate, așa cum se poate vedea în imaginile de mai sus. Au dispărut pereții de lemn ai terasei, dar a rămas podeaua.

Spațiul nu poate fi utilizat nici măcar ca parcare. Dovadă că șoferii își lasă mașinile lângă el.

„Operatorii economici în cauză au fost notificați ca în termen de 48 de ore de la primirea înștiințărilor să desființeze construcțiile nelegale. Drept urmare, proprietarii teraselor au început sa se conformeze somațiilor și până la această dată unii dintre ei au demolat construcțiile amenajate abuziv, alții sunt în curs de demolare.”, spuneau reprezentanții Primăriei Constanța, pe 13 ianuarie.

Polițiștii locali vor monitoriza activitatea agenților economici, iar cei care vor refuza să ia măsuri în sensul desființării vor fi sancționați în conformitate cu prevederile Legii 50/1991, iar construcțiile vor fi desființate pe cale administrativă.

„Facem apel la spiritul civic al cetățenilor pe care îi rugăm să apeleze Dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală la numerele de telefon 0241.484.205 – Dispecerat sau 0799/606142 – WhatsApp de fiecare dată când sesizează încălcarea prevederilor legale.”, mai spun aceștia.

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.