Ce sancțiuni au dat polițiștii după ce un minor a împușcat, cu un pistol cu bile, un bărbat

politia

Polițiștii Secției 4 din municipiul Constanța au fost sesizați, acum două zile, prin apel 112, despre faptul că un bărbat ar fi fost împușcat cu un pistol cu bile. Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit că incidentul a avut loc la intersecția străzilor Bravilor cu Luptători din municipiu, în urma unui conflict spontan între trei tineri. Astăzi, IPJ Constanța a oferit detalii despre acest caz.

În primul rând, polițiștii Secției 4 au identificat toate persoanele participante la eveniment, fiind vorba despre 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 16 și 45 de ani.

„Din cercetări a reieșit faptul că 4 dintre aceștia, cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani, s-ar fi deplasat pe strada Bravilor din municipiul Constanța pentru a purta o discuție cu un tânăr de 18 ani, pe fondul unor nemulțumiri anterioare fiind iscat un scandal. Întrucât cel din urmă a considerat că ar exista posibilitatea escaladării conflictului, a cerut ajutorul tatălui său, de 45 de ani, care, ajuns la fața locului, l-ar fi lovit cu pumnul în zona feței pe unul dintre tineri.”, spun reprezentanții IPJ Constanța.

În continuare, tânărul de 17 ani, având asupra sa un pistol de tip airsoft cu bile din plastic, l-ar fi înmânat minorului de 16 ani, care ar fi tras mai multe bile de plastic asupra bărbatului de 45 de ani.

În cauză, polițiștii au dispus următoarele măsuri:

  • sancționarea contravențională a tinerilor de 16, 18, 22 de ani, precum și a bărbatului de 45 de ani, pentru provocarea de scandal, conform prevederilor Legii 61/1991, cu amendă totală în valoare de 3.200 de lei;
  • sancționarea contravențională a tânărului de 17 ani, pentru portul armelor neletale în locurile publice, conform prevederilor Legii 295/2004, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, arma de tip airsoft fiind ridicată, în vederea confiscării;
  • sancționarea contravențională a tânărului de 16 ani, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru folosirea armelor neletale în locuri publice, conform prevederilor Legii 295/2004.

Până la acest moment, persoanele în cauză nu au depus plângere penală pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Premieră: charter dedicat croazierelor pe Nil

Thu Mar 18 , 2021
Solicitările pentru un sejur într-una dintre stațiunile din Egipt au crescut de la începutul anului de peste 10 ori față de aceeași perioadă din 2019, astfel încât Karpaten Turism lansează, în premieră, un charter dedicat croazierelor pe Nil. Agenția pune în exclusivitate la dispoziția turiștilor români două nave de croazieră […]
luxor egipt