Ce scrie în sesizarea trimisă de un constănțean Poliției referitoare la traficul infernal. „Vă solicit să corectați aceste aberații de sistematizare”

Scriam, ieri, că un constănțean a reclamat la Poliție modul în care se circulă în municipiul Constanța. Acesta a trimis un email în care a explicat problemele cu care se confruntă, dar a prezentat și unele soluții.

Iată ce spune:

„In urma ultimelor decizii de sistematizare a traficului în municipiul Constanța, respectiv cele prin care strada Nicolae Iorga devine cu sens unic dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu înspre bulevardul Tomis, strada Țepeș Vodă și-a schimbat sensul, și ale celorlalte decizii, inclusiv cele de a transforma străzile din interiorul cartierelor din străzi cu dublu sens în străzi cu sens unic, cu scopul de a crea locuri de parcare pe carosabil (care oricum existau, indiferent că le pictase primăria sau nu), traficul rutier a fost perturbat grav în acest oraș! Din cauza deciziilor greșite și nefundamentate pe studii de impact, acum intersecția Casei de Cultura se blochează cu vehicule care vor să se deplaseze spre I Ghe Duca și rămân blocate în intersecție, dar traficul se blochează imediat după traversarea acesteia spre Dacia, pe b-dul Alexandru Lăpușneanu, datorită faptului că la intersecția cu Nicolae Iorga vehiculele din sens opus acced pe această stradă prin sensul giratoriu amplasat. Ca urmare a acestor modificări, bulevardul Tomis este inutil deplasării între străzile Ion Rațiu și b-dul Mamaia, că dovadă valorile mici de trafic înregistrate pe el. O altă problemă există mai de mult timp, însă asupra căreia nu v-ați aplecat atenția, este modul de funcționare a semaforului din intersecția City Mall, (b-dul Alexandru Lăpușneanu și b-dul Soveja), care creează ambuteiaje pe cele două artere. Consecința acestor decizii pripite:- șoferi nervoși, risc de agresiune în trafic;- timpi mari de așteptare, care însemnă imposibiltatea de a ajunge la vreo activitate sau întâlnire la timp (iar nervi), poluare excesivă a orașului din cauza consumului și noxelor;- imposibilitatea mașinilor de intervenție ale poliției, salvării, pompierilor de a traversa pe oriunde aceste ambuteiaje.Sunt și alte consecințe pe care cu siguranță și dumneavoastră, ca participant la trafic le sesizați,dar disconfortul creat înseamnă o agresiune asupra cetățeanului urbei din partea unor instituții rigide și incompetente. 
Prin urmare, vă solicit ca să analizați temeinic aspectele sesizate, să circulați în oraș la diferite ore și să măsurați real și onest timpii de așteptare, să întrebați cetățenii asupra impactului generat și să vedeți dacă nu cumva primiți sfaturi mult mai inspirate. Vă solicit, de asemenea, ca prin deciziile dumneavoastră să repuneti lucrurile în făgașul lor normal, să corectați aceste aberații de sistematizare ținând cont de cei care sunt beneficiarii lor și să țineți cont că, în baza valorilor de trafic și ale reglementarilor circulației anterioare, noi, ca locuitori ai orașului, știam și puteam să evităm valorile mari din trafic ale anumitor ore circulând pe străzile secundare care nu erau cu sens unic, fapt imposibil în urma noilor reglementari de trafic, și să faceți acest oraș să funcționeze normal din nou. 
In caz contrar, vă condamnați cariera dumneavoastră și a politicienilor care cred că fac bine urbei, dar își “omoară” votanții. 
Încetați să mai aprobați aberații de sistematizare a traficului venite din partea unor oameni lipsiți de pregătire și de bune intenții. Încetați să mai aprobați mostruozitatile de sensuri giratorii, care în unele intersecții nici nu au loc și nu sunt conforme dpdv al dimensiunii benzii de rulare. Se pot instala semafoare scurte sau inteligente, care să rezolve valorile de trafic în mod activ. 

Atașat veți regăsi un print-screen al aplicației Waze care atestă zonele devenite cu probele din oraș și niște link-uri cu impactul generat la nivelul confortului cetățenilor acestui oraș și frânturi de realitate cotidiană.

Cu stimă și încredere, 

A.R.”

Sesizarea a fost trimisă comandantului IPJ Constanța, dar și șefului Poliției Rutiere.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea8 thoughts on “Ce scrie în sesizarea trimisă de un constănțean Poliției referitoare la traficul infernal. „Vă solicit să corectați aceste aberații de sistematizare”

 1. Zona City-Tomis 3 e Horror, faceti ceva cu Adamclisi, in 500 m de BvD Soveja exista 2 semafoare, un sens și o trecere semaforizata, cum se poate circula in asemenea fel ?

 2. Dacă pe strada Nicolae Iorga s-ar fi circulat in ambele sensuri de mers nu ar mai fi existat ambuteiaje pe b-dul Lăpușneanu zona Casa de cultura si str Mircea cel Bătrân zona Tomis 2. Accesul către spitalul județean se efectuează într-o singură direcție si astfel se produce aglomerația in aceste zone.

 3. Sa se faca o petitie online ca sa poata fi semnata de cat mai multi soferi constanteni. Poate asa se rezolva ceva.

  1. Pierdere de timp .Prostia nu se rezolva.Pe Bd.Mamaia a inceput de o luna de zile refacerea trotuarelor si au reusit sa termine doar 40 (patru zeci) metri ….adica inca 5 ani pentru terminarea lucrarilor.Sambata si duminicile interzise lucrarile !!Cine face contractele,ce termene au ,cine urmareste cum se respecta ?

   1. Șofatul, o reală placere…
    Am ieșit la 13:30 cu scopul de a rezolva câteva chestii în diverse locuri din oraș – treburi rezolvate, adunat, în maxim 1h.
    M-am întors la 17:00.
    Ghici ce-am făcut 2h 30min?!
    Am stat cu piciorul pe frână

 4. Felicitari domnului politist de la rutiera! Trebuie revenit la toate sensurile de acum 3-4 luni !Toate strazile au devenit niste alei care fac mai multa poluare ca inainte (ex. str.Unirii )Acum ocolesc toata piata Chiliei,inainte faceam max un minut pana acasa!
  Asta e !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Schimbare de comandă la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”

Tue May 25 , 2021
Astăzi, 24 mai 2021, la sediul Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti” a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii unităţii. Colonelul Adrian Costaru, a preluat comanda şi Drapelul de luptă ale marii unităţi de la locţiitorul comandantului, colonel Alexandru Jugaru. La eveniment au fost prezenţi comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior […]