Ce se întâmplă dacă un elev este depistat cu Covid-19

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat, luni, ce se va întâmpla dacă un elev va fi depistat cu Covid-19 în timpul școlii.

„În momentul în care avem într-o clasă un copil cu infecţie cu SARS-CoV-2,atunci acel copil merge către unitatea spitalicească, iar ceilalţi sunt în carantină la domiciliu şi clasa se închide 14 zile.”, a declarat Nelu Tătaru.

Lucrurile se complică și mai mult dacă vorbim de mai multe cazuri în clase diferite.

„În condiţiile în care avem trei copii în trei clase diferite, aceştia merg către unităţile medicale, iar ceilalţi merg în carantină la domiciliu pentru 14 zile şi şcoala se închide”, a mai spus ministrul.

Este un scenariu sumbru, care presupune că toți copiii depistați pozitiv vor ajunge în spitale, singuri, chiar dacă sunt asimptomatici.

Citește și:

Urmează „o lună grea” în lupta cu pandemia de Covid-19

Decebal Făgădău: „Testarea dascălilor pentru coronavirus va fi decontată de primărie”

Direcțiile de sănătate publică au transmis inspectoratelor școlare analiza situației epidemiologice

Cazuri de coronavirus în județul Constanța. O localitate pe roșu, câteva pe zeroConținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Două zone din Constanța au rămas fără apă caldă

mar sept. 8 , 2020
Două zone din Constanța au rămas fără apă caldă, ca urmare a apariției unei avarii pe infrastructura de transport a agentului termic preluată în administrare de R.A.D.E.T. Constanța. Astfel, nu se furnizează energie termică pentru preparare apei calde de consum, în data de 8.09.2020, începând cu ora 9:00, la punctele […]
avarie-radet-tevi-cet

V-ar putea interesa și: