Ce se va întâmpla cu poliție RCA emise de Euroins

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a adus informaţii utile pentru asiguraţi si păgubiţii Euroins şi anunţă că a luat notă de decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Euroins România, promovarea de către autoritate a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment şi numirea FGA – Fondul de Garantare a Asiguraţilor ca administrator interimar al societăţii.

UNSAR avansează informaţii utile pentru asiguraţi si păgubiţi.

”În primul rând: poliţele de asigurare încheiate de clienţi la Euroins România rămân valabile, conform prevederilor legale, încă 90 de zile după data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment. Astfel, şoferii care aveau poliţe RCA la această societate vor putea circula în continuare pe drumurile publice, rămânând asiguraţi până la data respectivă. De asemenea, aceştia au posibilitatea de a denunţa în orice moment poliţa, pentru a încheia una nouă, la un alt asigurator autorizat”, arată UNSAR.

În al doilea rând, în ceea ce îi priveşte pe păgubiţii unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul acoperit printr-o poliţă RCA emisă de societatea Euroins România, ei vor fi despăgubiţi în baza acesteia, în limitele şi termenele stabilite de legislaţia în vigoare privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor, respectiv de până la 500.000 lei pentru fiecare creanţă de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare.

Având în vedere falimentele care au marcat în ultimii ani anumite societăţi axate pe zona asigurărilor obligatorii RCA, ne exprimăm încrederea că autorităţile statului vor găsi nu numai cauzele care au condus la aceste evoluţii, ci şi căile de a preîntâmpina astfel de situaţii pe viitor, inclusiv o analiză detaliată şi imparţială a întregului context legislativ specific RCA. Este însă important de punctat că problemele din zona RCA nu se regăsesc şi în cazul altor tipuri de asigurări. Astfel, industria de asigurări înglobează mult mai multe segmente, precum asigurările de viaţă, sănătate, de bunuri şi proprietăţi, locuinţe şi nu numai, reprezentând un pilon important al economiei româneşti. Per ansamblu, în ciuda acestor situaţii cu care s-a confruntat, industria de asigurări a rămas alături de clienţi de-a lungul timpului, plătind în fiecare zi calendaristică despăgubiri de circa 3,7 milioane euro şi gestionând aproape 16 milioane de poliţe”, arată UNSAR.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 thoughts on “Ce se va întâmpla cu poliție RCA emise de Euroins

  1. Adică am plătit aproape 900 lei asigurarea auto pe 1 an,dar e valabila 2 luni și pentru celelalte 10 luni ce ar trebui sa fac? Sa mai plătesc încă o data la o alta firma? Nu sunteți sănătoși la cap??????? Aveți impresia ca noi facem banii la imprimanta?????

    1. Nu faci bani la imprimanta. Dar se stia de cativa ani ca euroins urmeaza sa intre in faliment dupa city insurance. Romanii fomisti cauta valoarea cea mai mica pt rca. Acele firme care o ofera, sunt si cele mai neserioase. Cine vrea sa aiba liniste, are de ales intre allianz, generali, groupama. Cele mai serioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Date oficiale: în 2022, județul Constanța a avut mai puțini turiști decât în 2021. Ce străini ne-au vizitat

vin mart. 17 , 2023
Direcția Județeană de Statistică a publicat datele despre turismul din județ în 2022. Sosirile și înnoptările în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au scăzut cu 1,2%, respectiv cu 9,5% în anul 2022, comparativ cu anul precedent, pentru județul Constanța. Sosirile turiștilor străini în județul Constanța au crescut […]

V-ar putea interesa și: