Ce a semnat președintele CJC, Horia Țuțuianu, în Bruxelles

horia tutuianuIn perioada 31 ianuarie – 01 februarie 2018, Marius Horia Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean Constanta a participat, la Bruxelles, la cea de-a 127-a sesiune plenara a Comitetului European al Regiunilor.

Ca membru titular al Comitetului European al Regiunilor din partea Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, presedintele CJC a fost desemnat sa reprezinte UNCJR la ceremonia de semnare a Aliantei pentru Coeziune.

Alianta pentru Coeziune este o coalitie a tuturor entitatilor (guverne nationale, regionale, locale, IMM-uri, ONG-uri, scoli, universitati, organizatii, etc) ce sustin faptul ca politica de coeziune a UE ar trebui sa reprezinte un pilon al viitorului UE. Alianta a fost creata prin cooperare, intre principalele asociatii europene ale oraselor si regiunilor si Comitetul European al Regiunilor. Obiectivul Aliantei pentru Coeziune este de a transmite un mesaj clar factorilor de decizie institutionali cu privire la importanta asigurarii unei politici de coeziune puternica pentru toate regiunile dupa 2020 si pozitia cheie pe care politica de coeziune trebuie sa o ocupe in viitorul Uniunii Europene.

Prin semnarea acestei declaratii se vor crea premisele unei mai bune colaborari intre reguni, orase, municipii si va creste cooperarea cu sectorul privat, institutiile din domeniul cunoasterii si partenerii sociali la nivel national. Sunt sigur ca aceasta politica de coeziune va stimula crearea de noi locuri de munca, cresterea economica durabila si o infrastructura moderna”, a declarat Marius Horia Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean Constanta.

Ceremonia de semnare a Aliantei pentru Coeziune a avut loc la Parlamentul European, cu participarea domnului Karl-Heinz Lambertz, Presedinte al Comitetului Europen al Regiunilor si a reprezentantilor fiecarei asociatii din delegatie ce au sustinut crearea acestei Aliante.

Biroul de Presa

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Incendiu la cofetăria Giorginio

Thu Feb 1 , 2018
UPDATE. Incendiul a fost unul minor. Pompierii au plecat deja de la cofetărie. Un incendiu a izbucnit în urmă cu câteva momente la laboratorul cofetăriei Giorginio, situat pe strada Petru Vulcan, la numărul 115. La eveniment au plecat o autospeciala de stingere a ISU Dobrogea si o autospecială SMURD. Știre […]
incendiu giorginio