Ce soluție a găsit Arhiepiscopia Tomisului în cazul bisericii despre care instanța a decis că trebuie demolată

biserica constanta aglomeratie florii

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a anunţat că biserica din municipiul Constanţa, care a fost ridicată fără autorizaţie şi despre care instanţa a decis că trebuie demolată, va fi relocată în apropierea cartierului Henri Coandă.

Arhiepiscopul Tomisului a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că va cere autorităţilor să aibă răbdare până va fi relocată. 

„O să cerem răbdare ca să o relocăm. Cum să o demolezi în post? (…) Avem toate formele, nu pot fi absurzi să intre…că nu suntem în război.  (…) Pe 14 martie era (n.r  termenul pentru demolarea bisericii). Nu are cum să fie….S-a găsit loc, s-au făcut şi formalităţile”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului. 

El a precizat că locul unde va fi relocată biserica se află în apropierea campusului social Henri Coandă. La câțiva metri de campus este edificată o altă biserică.

Instanţa a decis, în decembrie 2021, demolarea unei biserici din municipiul Constanţa, care a fost ridicată fără autorizaţie, iar potrivit deciziei, rămase definitive, Primăria Constanţa trebuie să demoleze acea construcţie în termen de 90 de zile.  Acest termen expiră la data de 14 martie. 

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat atunci faptul că se află în dialog cu Primăria pentru găsirea unei soluţii, menţionând că nici municipalitatea “nu doreşte să-şi lege numele de o asemenea demolare”.

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a transmis, în luna februarie, o scrisoare deschisă adresată Arhiepiscopului Tomisului prin care îi spunea că nepunerea în aplicare a acestei decizii şi tergiversarea intrării în legalitate pot duce “la degradarea imaginii Bisericii ca instituţie şi tensionarea relaţiilor dintre comunitatea religioasă şi restul cetăţenilor acestui oraş”.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Ce soluție a găsit Arhiepiscopia Tomisului în cazul bisericii despre care instanța a decis că trebuie demolată

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cristina Dumitrache, PSD: „Ajustarea PNRR este o necesitate!”

Mon Mar 7 , 2022
Cristina Dumitrache, deputată PSD de Constanța, afirmă că „ajustarea PNRR este o necesitate” și aduce o serie de justificări. „Renegocierea banilor europeni în contextul războiului de la granița țării noastre este fundamentală pentru a putea face față escaladării crizei energetice, a scumpirilor masive care afectează puterea de cumpărare dar și […]