Ce soluție are Vergil Chițac pentru câinii fără stăpân

Câini în adăpostul Primăriei Constanța (foto: Facebook/Asociația Constanța Altfel)

Senatorul Vergil Chițac atrage atenția asupra modului în care sunt tratați câinii la adăpostul din strada Vârful cu Dor.

Toți cei care au fost acolo spun ca au vazut caini piele si os din cauza infometarii, spune senatorul, care amintește că părerile sunt împărțite și există un veritabil duel intre iubitorii de caini care condamna Primaria pentru rele tratamente si cei care sunt oripilati de prezenta lor pe strada.

Senatorul Chițac are o serie de comentarii, observatii și reflectii:

  • Cainii vagabonzi nu au ales sa se nasca si sa traiasca pe strazi asa cum nici noi nu am ales in ce familii ne-am nascut…mai instarite sau din contra;
  • A tine captive niste biete animale in conditiile pe care vi le-am spus, arata cat de lipsiti sunt de ratiune si de emotie;
  • Prezenta cainilor pe strazi nu mai poate continua…sunt oameni care au o frica organica de ei, in lipsa hranei devin violenti , nevaccinati pot periclita sanatatea oamenilor si nu in ultimul rand murdaresc strazile. E adevarat, nu asa de mult ca oamenii insa oamenii pot fi amendati… cainii nu;
  • Daca tastati pe Google “ Fagadau si cainii vagabonzi” gasiti zeci de articole despre subiect scrise de-a lungul timpului cu tot soiul de promisiuni de rezolvare a problemei. Unde suntem acum?
  • Cred ca Mahatma Gandhi spunea ca atitudinea fata de animale reflecta gradul de civilizatie si progresul moral al unei natiuni. Subscriu!

„Solutia este cea pe care am prezentat-o in campania din 2016, am reluat-o de atunci de nu mai stiu cate ori si pe care o reiterez. Cainii trebuie adunati de pe strazi toti si tinuti in conditii normale. Pentru asta trebuie inventariati urgent si construite padocuri suplimentare pentru a-i caza. Femelele vor fi sterilizate iar hrana va putea fi asigurata colectand mancarea ramasa de la spitale, cantine, camine, piete, magazine alimentare, etc. Medicatia anuala va fi asigurata in colaborare cu cabinetele veterinare. In acelasi timp vor fi inventariati si marcati si cainii din curtile oamenilor si se va interzice stapanilor sa le dea drumul pe strada nesupravegheati. In felul asta vor disparea natural si fara sa se chinuie…din contra. Toata aceasta organizare poate fi facuta de Primarie in colaborare cu ONG-urile iubitoare de animale. Asa au facut si altii…nu descoperim noi apa calda.”, a precizat senatorul Vergil Chițac.


Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.