Ce spun Felix Stroe și Marcel Ciolacu despre vaccinarea obligatorie

Felix Stroe și Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, declara, acum două zile, că susține impunerea de restricţii persoanelor care nu doresc să se vaccineze anti-COVID. Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, afirmă că „împărțirea românilor în români buni și români “răi”, în funcție de vaccinare, nu va rezolva nici ea pandemia, dimpotrivă!”, a declarat, astăzi, liderul din Constanța.

„Strigoii sunt, în mitologia românească, sufletele rele ale morților, despre care se crede că ar ieși noaptea din mormânt și s-ar transforma într-un animal sau într-o apariție fantomatică, pentru a pricinui relele celor vii. Constat cu surpriză că orice măsură poate aștepta până luni și că în general virusul umblă noaptea pe străzi, ca strigoii.

Ne așteaptă deci alte restricții absurde și ineficiente – închiderea magazinelor mai devreme, restricții de circulație noaptea pentru cei nevaccinați sau fără legitimație sau fără “adeverință” etc. Niciuna nu va conduce la stoparea pandemiei!?

E nevoie de TESTARE, e nevoie de MEDICAMENTE pentru bolnavii covid, e nevoie de ÎNCREDERE în măsuri coerente, pentru a crește gradul de conformare voluntară. Dacă se vine din nou cu stupidități, populația nu va respinge doar aceste restricții, ci și pe cele absolut necesare: purtarea măștii în spații închise sau în mijloace de transport, distanțarea etc.

Împărțirea românilor în români buni și români “răi”, în funcție de vaccinare, nu va rezolva nici ea pandemia, dimpotrivă!

Suntem destul de dezbinați și așa. Dar Johannis și cei din jurul lui par a crede că se poate mai mult.”, a scris astăzi Felix Stroe pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu afirma că primul drept pe care îl avem este dreptul la viață și că cine nu vrea să se vaccineze trebuie să „intre în anumite restricții”.

„Care e primul la drept e care-l avem, dreptul la viaţă sau dreptul de a nu avea certificat verde? Eu am dreptul la viaţă. Nu vrei să te vaccinezi, atunci intri în nişte rigori impuse ca să nu mă îmbolnăveşti pe mine, fiindcă eu am un drept la viaţă. Fiindcă nu vrei să te vaccinezi, trebuie să intri în anumite restricţii”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, la Prima Tv, în emisiunea lui Florin Călinescu.

Liderul social-democrat consideră că România nu a avut încredere în autorităţi în ceea ce priveşte vaccinarea din cauza „dublei măsuri”, respectiv faptul că Guvernul a permis organizarea de festivaluri cu zeci de mii de oameni sau a unui congres cu cinci mii de participanţi, apoi a cerut oamenilor să „stea în casă”.

Liderul PSD a catalogat drept „o catastrofă” situaţia privind decesele înregistrate recent, din cauza COVID-19.

„Banii se găsesc în funcţie de priorităţile pe care ţi le alegi şi cred că sănătatea şi salvarea vieţii românilor sunt o prioritate. Economia, ştiţi, o mai dregi, mai amâni, mai intri în faliment, mai revii, intervine statul, îţi pierzi slujba astăzi, o regăseşti mâine. Dacă ţi-au pierdut viaţa, s-a încheiat”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Mai jos puteți consulta bilanțul negru de azi al pandemiei din Constanța.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.