Ce spune ANR despre pescadorul dispărut în Marea Neagră

cautare pescador

În data de 17 Mai 2021, la ora 08:20, Centrul Maritim de Căutare și Salvare de Vieți Omenești pe Mare (MRCC) din cadrul Autorității Navale Române a fost informat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea că pescadorul „Sea Shark 1”, pavilion România, nu s-a întors la baza de acostare din portul Midia.

MRCC, după investigațiile făcute asupra situației, a declanșat operațiunile de căutare și salvare (SAR), în conformitate cu prevederile Planului Național SAR și procedurile specifice de căutare și salvare din cadrul MRCC, a celor 5 persoane care formau echipajul navei „Sea Shark 1”, toate de naționalitate română.

Operațiunile de căutare și salvare (SAR) au implicat 2 nave specializate SAR aparținând Agenției Române de salvare a Vieții pe Mare (ARSVOM), 3 nave aparținând Gărzii de Coastă, un elicopter aparținând Ministerului Afacerilor Interne și un elicopter al Forțelor Navale Române din cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN), precum și grupul de pescadoare cu baza de acostare în portul Midia. Totodată, în cadrul operațiunilor de căutare și salvare (SAR), MRCC a coordonat și aeronava specializată în acțiuni de urgență pe mare, pusă la dispoziție de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX) , care executa acțiuni specifice în cadrul acțiunii MMO Black Sea 2021. Acțiunea de căutare și salvare s-a desfășurat până la căderea nopții și au avut ca rezultat recuperarea din apă a trei persoane decedate, care au fost transportate de nava Sea Shark 2, în portul Midia, de unde au fost preluate de către organele abilitate.

În data de 18.05.2021, operațiunile de căutare și salvare au fost reluate cu 4 nave, dintre care 3 ale ARSVOM , una a Gărzii de Coastă și un elicopter aparținând MApN.

Începând cu ora 17.00, aeronava pusă la dispoziție de FRONTEX s-a alăturat unităților implicate în căutarea celor două persoane dispărute. Operațiunile de căutare s-au suspendat începând cu orele 20.30 datorită scăderii vizibilității și căderii nopții.

În data de 19.05.2021 ora 08.00 operațiunile de căutare rămân suspendate până la primirea de informații referitoare la cazul Sea Shark 1.

Unitățile de intervenție rămân pe atenție.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se mută stația CT BUS din Gara CFR

mie mai 19 , 2021
CT BUS anunță publicul călător că, începând de astăzi, 19.05.2021, stația liniei 100 situată la intrarea principală în Gara CFR se mută provizoriu în stația liniilor 43C, 43M și 100C. Devierea are loc din cauza lucrărilor efectuate de către S.C. RAJA S.A. în fața Gării. Puteți urmări Constanța 100% și […]

V-ar putea interesa și: