Ce spune Ministerul Transporturilor despre numirea noului președinte de C.A. la Administrația Canalelor Navigabile, numită în C.A. de Guvernul Dăncilă

Daniel Georgescu, lider PSD, director general al CNACN, Valentin Pârvulescu, lider PSD, membru în C.A., Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, USR, Georgeta Bumbac, președintele C.A. (nu e membru de partid, dar nașul fiului este președintele PSD Constanța, Felix Stroe)
Daniel Georgescu, lider PSD, director general al CNACN, Valentin Pârvulescu, lider PSD, membru în C.A., Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, USR, Georgeta Bumbac, președintele C.A. (nu e membru de partid, dar nașul fiului este președintele PSD Constanța, Felix Stroe)

Noul președinte al Consiliului de Administrație este, oficial, Georgeta Bumbac. Este cunoscută opiniei publice pentru că a ocupat mai multe funcții importante în aparatul de stat. De pildă, în septembrie 2019, era numită, de către primul ministru de atunci, Viorica Dăncilă, PSD, în funcția de secretar general al Ministerului Sănătății. A fost schimbată din funcție de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății din partea PNL. Georgeta Bumbac nu este străină de ACN. Ea fusese numită membru în Consiliul de Administrație pe 11 iulie 2019, în timp ce Guvernul era condus de Viorica Dăncilă.

Fiul ei a fost botezat de președintele PSD Constanța, Felix Stroe.

ACN este subordonată Ministerului Transporturilor. Am solicitat ministerului un punct de ministerului condus de Cătălin Drulă, USR PLUS, despre această numire.

„În ceea ce privește propunerea doamnei Georgeta Bumbac în funcția de președinte al consiliului de administrație menționăm că în conformitate cu prevederile art. 1401 alin. 1 din Legea societăților nr. 31/1990 precum și ale Statutului Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile S.A. Constanța, Consiliul de administraţie alege dintre membrii săi un preşedinte al consiliului.”, a răspuns Ministerul Transporturilor, la solicitarea Constanța 100%.

Ministerul are totuși un cuvânt de spus în privința CA-urilor din instituțiile subordonate. În martie, Adevarul scria că MT a luat o decizie revoluţionară: „pentru prima oară în ultimul sfert de secol, membrii Consiliilor de Administraţie de la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) şi de la Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) nu mai sunt politicieni sau rude de politicieni, ci profesionişti.” „Numirile de la APDM şi AFDJ sunt făcute cu toată responsabilitatea”, a declarat ministrul actual. Citeste mai mult: adev.ro/qqbbzj

Cine mai face parte din CA al ACN

Din Consiliului de Administrație al ACN mai fac parte, ca membri, Voicu Cheța, o avocată fără afiliere politică, Nicoleta Ramona Dinu, profesoară de matematică, fost senator USR, care nu a mai fost aleasă de colegi pentru un loc eligibil în actualul mandat, dar a fost numită de ministru în această funcție, Daniel Georgescu, Gabriel Valentin Pârvulescu, Gabriel Dănuț Ofițeru și Ion Laurențiu Voicu.

Valentin Pârvulescu era, în 2020, vicepreședinte al Organizației Municipale PSD Constanța, vicepreședinte al Organizației Județene Constanța, membru executiv al organizației municipale Constanța și membru permanent al organizației județene Constanța. Este și directorul Tomis Marina Management, societatea care a concesionat Portul Tomis pe vremea lui Mazăre. Adresa pe care a trecut-o pe CV are extensia „portultomis.ro”. Funcțiile acestea apar în declarația de interese de pe site. Din informațiile noastre, acesta și-ar fi dat demisia din PSD ulterior, dar declarația nu a fost adusă la zi. Pârvulescu a fost și prima opțiune pentru viceprimar, acum vreo 10 ani. Acesta a refuzat, iar Mazăre l-a propus pe Decebal Făgădău, care a acceptat. Restul e deja istorie. Citiți mai mult AICI.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Începerea proiectului „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru JOF TRANS IMPROVEMENT S.R.L.

Fri Apr 2 , 2021
Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.
Comunicat de presa inceput - Jof Trans_crop