Ce spune SUA despre retragerea Rusiei de pe Insula Șerpilor

Departamentul Apărării din Statele Unite ale Americii precizează că nu există vreo informație care să acrediteze ideea că retragerea Rusiei de pe Insula Șerpilor a un fost un gest de bunăvoință, potrivit unui comunicat de presă emis vineri.

„Punem această evoluție pe seama faptului că ucrainenii au avut mare succes în a exercita o presiune semnificativă asupra rușilor, inclusiv prin utilizarea rachetelor Harpoon, achiziționate recent, pentru a ataca o navă de aprovizionare. Când îți dai seama cât de sterilă și pustie este Insula Șerpilor, înțelegi necesitatea de reaprovizionare. Așadar, ucrainenii le-au făcut rușilor condiții foarte grele în a continua să-și susțină operațiunile acolo și i-au făcut foarte vulnerabili la atacurile ucrainene. Acesta este motivul pentru care Rusia a părăsit insula”, a spus un înalt oficial de la Pentagon.

Retragerea forțelor ruse de pe insulă ajută Ucraina să apere Odesa și, în viitor, să poată deschide căi maritime.

Armata rusă a anunțat joi că s-a retras de pe Insula Șerpilor, o poziție strategică din Marea Neagră cucerită de Moscova în primele zile ale invaziei și care a fost bombardată de armata ucraineană în ultimele săptămâni.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un oraș din Italia a raționalizat apa. Cine își spală mașina plătește o amendă de până la 500 de euro

sâm iul. 2 , 2022
Verona, oraş italian cu un sfert de milion de locuitori, a decis, sâmbătă, raţionalizarea apei potabile, din cauza secetei din Italia, relatează AFP. „Din cauza situaţiei meteorologice şi a consecinţelor acesteia asupra aprovizionării cu apă,  primarul a semnat o ordonanţă prin care se limitează folosirea apei potabile în scopuri domestice”, […]
masina-spalat

V-ar putea interesa și: