„Cea care nu moare”. O fată de 17 ani, descoperită în viață la 248 de ore după cutremur

Fata era conștientă când a fost scoasă de sub dărâmături. Foto: Anadolu Agency

Probabil că Dumnezeu a ținut-o în viață. Altfel cu greu se poate explica faptul că o tânără de 17 ani a fost salvată joi şi scoasă de sub dărâmături, la 248 de ore de la cutremurul cu magnitudine 7,8 care a lovit sudul Turciei şi nord-vestul Siriei, provocând moartea a peste 41.000 de oameni şi prăbuşirea a mii de clădiri.

Aleyna Ölmez – al cărei nume de familie în turcă înseamnă „cea care nu moare” – este unul dintre puţinii supravieţuitori care încă mai sunt găsiţi sub dărâmături, în ciuda frigului şi a violenţei cutremurului din 6 februarie, care numai în Turcia a făcut peste 36.000 de morţi, scrie Anadolu Agency.

Fata a stat îngropată sub dărâmăturile clădirii în care locuia, în Kahramanmaras, în sudul Turciei, timp de 248 de ore.

În momentul salvării, ea era conştientă şi a putut să închidă şi să deschidă ochii, urmând instrucţiunile echipelor medicale, a declarat pentru AFP un salvator.

A young girl was pulled from debris of a collapsed building 248 hours after deadly earthquake hit southern Türkiye as hopes of finding more survivors fades https://t.co/rez2i4jcjM pic.twitter.com/VQTxmlPygx — ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) February 16, 2023

În lacrimi, unchiul ei i-a îmbrăţişat rând pe rând pe voluntarii care au salvat-o de sub dărâmături. „Am fost atât de fericiţi. Să vezi bucuria familiei este incomparabilă”, a declarat Ismail, unul dintre salvatori.

Cei mai mulţi dintre ei sunt mineri din diferite oraşe ale ţării, iar voluntarii lucrează în continuare pentru a încerca să găsească supravieţuitori printre ruine.

„Toţi minerii vă vor spune acelaşi lucru: am venit aici în speranţa de a localiza un sunet de la un supravieţuitor. Chiar dacă sunetul pe care îl localizăm este cel al unei pisici, noi vom încerca să o salvăm şi pe ea”, a declarat Ali Akdoga.
 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vacanța de Paște nu va mai fi de Paște

joi feb. 16 , 2023
Tradiționala vacanță de Paște a elevilor nu va mai fi chiar de Paște, în 2024. Potrivit ministerului Educației, aceasta va fi între Paștele ortodox și cel catolic. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat că motivul principal pentru care această vacanţă se află între cele două sărbători pascale, „pe lângă egalitatea […]

V-ar putea interesa și: