Cea de-a lX-a ediție a Festivalului Național de Teatru „Tanța și Costel”, Medgidia, 2022 a ajuns la bun sfârșit

În perioada 24 – 26 iunie 2022, sala de spectacole a Cercului Militar Medgidia a fost gazda festivalului „Tanța și Costel”, un adevărat pol cultural pentru tărâmul dobrogean.

Pe o perioadă de trei zile consecutive, un număr de 10 trupe de teatru din localitățile Mediaș, Roman, Buzău, Alba-Iulia, Brașov, București, Iași, Medgidia și Constanța, au purtat publicul prezent pe cărări de teatrale prin comedii spumoase, teatru de păpuși și spectacole pentru adulți și copii.

Printre aceste trupe s-au numărat trupa de teatru „Dan Alecsandrescu” din Roman, trupa de teatru „Noi și atât” din localitatea Mediaș, trupa „ArtArm” din localitatea Iași, trupa „Redoute” a Centrului Cultural Reduta din localitatea Brașov, trupa de teatru „Ridendo” din localitatea Buzău, trupa „Zbumzzi” din localitatea Constanța, trupa de teatru „Skepsis” din localitatea Alba – Iulia, trupa de teatru „Thetis” a Cercului Militar Medgidia, trupa de teatru „Joker” a Casei de Cultura „I. N. Roman” Medgidia și Teatrul „Roșu” din localitatea București.

Evenimentul a fost finanțat de Primăria Municipiului Medgidia și organizat de Asociația Culturală pentru tineret și copii „Art Theatre” în parteneriat cu Biroul Tradiții, Cultură și Heraldică/ Statul Major al Apărării, Statul Major al Forțelor Terestre, Garnizoana Medgidia, Cercul Militar Medgidia, Casa de Cultură „Ioan N. Roman” și Universitatea „Ovidius” Constanța – Facultatea de Arte.

Manifestarea culturală a încântat iubitorii de teatru și a transformat municipiul, timp de 3 zile, într-o adevărată capitală a teatrului românesc.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

O firmă care furnizează pește în restaurante, supermarketuri și magazine mici ținea produse în condiții improprii

Mon Jun 27 , 2022
La data de 24.06.2022 au fost identificate 444 kg diverse sortimente pește și fructe de mare congelate depozitate ambiental, în afara camerei frig, fără a se respecta temperatura de -18 grade C indicată de producător, rugându-se astfel lanțul termic care garantează calitate produsului congelat, a anunțat, pe 27 iunie, Horia […]