Cea mai bună rută pentru drumul expres spre sudul litoralului

Constanța va avea un nou drum, o variantă la actuala șosea care face legătura între municipiul Constanța și sudul litoralului. Marian Crușoveanu, deputat PNL, cel care a scos din sertar acest proiect (zăcea acolo de circa 10 ani) și l-a readus la viață, a prezentat varianta cea mai potrivită de realizare a drumului expres spre sudul litoralului, care se numește oficial a #AlternativaTechirghiol.

Aceasta se desprinde din autostrada de centură a Constanței, A4, trece prin apropierea localităților Agigea, Techirghiol, Movilița, Biruința, Moșneni, Dulcești și se închide la intersecția cu DN 39, la sud de localitatea 23 August.

„Alegerea acestui traseu este cea mai avantajoasă, din punct de vedere tehnic, financiar, social, economic și cu impact redus asupra mediului.”, a declarat Marian Crușoveanu.

Principalele cerințe pe care le îndeplinește această rută, conform specialiștilor care au realizat proiectul, sunt:

  • asigură legături între nordul și sudul litoralului;
  • preia un flux mare de trafic de pe drumurile naționale DN 38 și DN 39;
  • reduce timpul de călătorie, prin creșterea vitezei de deplasare;
  • scăderea emisiilor poluante, prin eliminarea cozilor de așteptare;
  • reduce accidentele prin devierea traficului de tranzit;
  • îmbunătățește confortul utilizatorilor.

Este de subliniat faptul că această rută alternativă, pe lângă descongestionarea traficului pe timpul verii, va deservi pe tot timpul anului, având avantaje economice extraordinar de importante pentru dezvoltarea județului Constanța. Un alt aspect avantajos al acestei rute este că se încadrează pe axa transeuropeană de transport, pe direcția Rusia – Ucraina – Moldova – România – Bulgaria – Turcia. Pe de altă parte, atrag atenția și asupra faptului că această rută asigură o deschidere către Portul Constanța, implicit conexiunea cu terminalul RO-RO din Portul Constanța Sud- Agigea.

Totodată, această variantă de drum asigură legătura cu proiectele majore ale Master Planului de Transport al României, iar aici ne referim la drumul expres Tulcea- Constanța și la alte proiecte care țin de dezvoltarea rutieră a țării noastre.

„Am toată încrederea că planul pentru ”Alternativa Techirghiol”, elaborat de specialiști, va reprezenta un imbold important pentru județul Constanța. Voi continua demersurile de susținere a acestui proiect, astfel încât să avem garanția că acesta va fi realizat în cel mai scurt timp posibil. Studiul de fezabilitate a fost prins în bugetul României din acest an, ceea ce este o asigurare, din partea Guvernului, că demersul meu și al colegilor mei din PNL Constanța va fi unul de succes.”, a mai spus Marian Crușoveanu.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.