Cea mai mare creștere a cazurilor de coronavirus din Constanța din ultima perioadă

În ultimele 24 de ore s-a înregistrat cea mai mare creștere a cazurilor de coronavirus din județul Constanța din ultima perioadă.

Potrivit Grupului de Comunicare Specială, în Constanța sunt 294 de cazuri, cu 8 mai mult față de raportarea precedentă. Creșterea vine după ce multe zile numărul de cazuri a fost chiar și de zero.

Până astăzi, 6 iunie, pe teritoriul României au fost confirmate 20.290 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.419 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1318 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 187 noi cazuri de îmbolnăvire. 

Citește și: Al doilea val al îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus nu va fi la fel de amplu ca primul

La ATI, în acest moment, sunt internați 153 de pacienți. 

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.393 de  persoane. Alte 95.506 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 496.408 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 418 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 989 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Citește și: Un vaccin anti Covid-19 a început să fie produs la scară industrială, deși nu se știe dacă va funcționa

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 268 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 156.250 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost constatată, ieri, o infracțiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal. 

Totodată, în data de 5 iunie a.c.,  77 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

FOTO Cum a apărut și crescut bomba ecologică din Portul Constanța

Sat Jun 6 , 2020
În Portul Constanța s-a format, în ultimii ani, o groapă imensă de gunoi, care a atras chiar și atenția autorităților centrale și care, o spun chiar ele, afectează aerul, pânza freatică și apa Mării Negre. În imaginile din satelit, preluate de pe Google Earth, care arată evoluția gropii în ultimii […]
groapa de gunoi port constanta cronologie