Cea mai mare frază din capace de sticlă – record mondial pentru o școală din Dubai

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Școala Națională de Băieți Gems Al Barsha, din Dubai, a reușit să obțină un nou record mondial folosind doar patru cuvinte.

În urma unei actuvități ce avea să îi învețe pe cei mici să recicleze capacele de sticlă s-au folosit un total de 13.434 de capace pe care le-au utilizat pentru a forma fraza „Ambițiile lui Zayed îmbrățișează spațiul” în limba arabă, iar cei de la Guinness World Records le-au răsplătit pe măsură efortul, anunță TheNational.ae. 

Noul record poartă denumirea de „Cea mai mare frază din capace de sticlă” și a depășit dublu recordul deținut până în acel moment de Japonia, pentru o o propoziție ce cuprindea 5.009 de capace de sticlă.

Purtătorul de cuvânt al Centrului Spațial Mohammed bin Rashid, a declarat că Hazza Al Mansouri, primul astronaut din Emiratele care a ajuns la Stația Spațială Internațională, ar fi mândru de tema spațială a recordului.

„Hazza ar fi fericit să vadă elevi, tineri și bătrâni, care se reunesc pentru a înregistra un astfel de record. Unul dintre principalele noastre obiective la MBRSC este să inspirăm tinerii să ajungă la stele și suntem mândri să spunem că misiunea noastră funcționează. Acesta este un mod minunat de a onora tatăl fondator, Șeicul Zayed.”, a spus purtătorul de cuvânt, potrivit TheNational.ae. 

Fiecare din cele peste 13.000 de capace de sticlă au fost furnizate local și colectate de personalul școlii și de elevii. Toate acestea vor fi reciclate odată ce lucrările de artă vor fi demontate.

Conform orientărilor Guinness World Records, propoziția trebuia să fie alcătuită din cel puțin două cuvinte, iar fiecare șurub de plastic individual să se atingă puțin unul pe celălalt, astfel încât să nu rămână goluri în opera impresionantă. Fiecare capac a fost lipit pe o pânză mare goală cu o înălțime de peste șapte picioare și 40 de metri lungime.

Recordul a fost validat marți de oficialii Guinness World Record din campus.

Sursă Foto: thenational.ae

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.