Cea mai mare provocare pentru organizatorii NEVERSEA

Bogdan Buta, general manager NEVERSEA, în timpul unei conferințe de presă susținută în Constanța, în data de 1 iulie 2019

Să organizezi un festival de genul NEVERSEA nu este deloc ușor.

L-am întrebat pe Bogdan Buta, general manager al festivalului, care a fost cea mai mare provocare cu care s-a confruntat în acest an, când se organizează a treia ediție.

„Grea întrebare. Nu știu dacă pot să aleg una. Fiecare an vine cu diferite provocări, dar din fericire reușim să le depășim. După cum ați văzut, avem și sprijinul autorităților, instituțiilor locale. Și noi am început să știm mai bine care sunt provocările de a construi pe nisip, de exemplu. În primul an, pe lângă faptul că a trebuit să schimbăm locația, o foarte mare provocare a fost să învățăm ceea ce presupune construcția unui mic orășel pe nisip. E clar mult mai provocant decât undeva unde ai deja toată infrastructura existentă. Echipa știe deja ce are de făcut. Avem oameni tot mai pasionați. S-au alăturat și alți experți care ne ajută. Depășim limitele. O să vedeți, am înălțat și scena principală cu câțiva metri buni și sunt mai multe echipamente. Am avut și tehnicienii potriviți, pentru a întări în așa fel încât să reziste la condițiile meteo surprinzătoare. Sunt tot felul de detalii sau provocări, dar din fericire am reușit până în acest moment să le depășim. Sper să nu ne trezim cu alte surprize. Totul arată bine și ne așteptăm la o ediție și mai reușită decât cele de până acum. Semnalul este dat și de numărul de participanți, care deja este crescut față de anul trecut. Artiștii sunt nerăbdători, unii să revină, iar alții să vină pentru prima dată în România. Lucrurile arată bine.”

Bogdan Buta, general manager NEVERSEA

Acesta a precizat că nu a fost greu să convingă artiștii să vină la festival, pentru că aceștia au văzut ce se întâmplă în fiecare an la Neversea și Untold și mulți dintre ei își doresc să vină.

Peste 5 000 de persoane lucrează în producția efectivă a festivalului NEVERSEA, dintre care peste 1400 sunt voluntari. În ceea ce privește logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 300 de camioane necesare pentru transportul logistic. Scena principală are 25 metri înălțime, peste 90 de metri baza și peste 400 de metri pătrați de ecrane led de ultimă generație. Perimetrul festivalului este împrejmuit de 5 km de gard. Pentru grafica și designul tuturor scenelor s-au adunat peste 600 de ore de muncă a peste 20 designeri și arhitecți, ce au contribuit la crearea universului NEVERSEA din acest an. Pentru protecția plajelor se folosesc peste 10.000 mp de podele de lemn și peste 8.000 mp de podele protecție trafic greu. Organizatorii folosesc 22 de generatoare electrice pentru a acoperi întreaga zonă,  însumând 4,5 MW putere instalată, adică consumul unui oraș de 40.000 de locuitori din România. Cablurile electrice care se vor folosi au greutatea de aproximativ 12 tone, iar lungimea lor, dacă ar fi să le punem cap la cap este de circa 30 de kilometri. Toate acestea sunt conform standardelor tehnice internaționale de utilizare în medii speciale-mobile.

Festivalul NEVERSEA are loc în acest an în perioada 4 – 7 iunie.

Vă recomandăm și:

Toate detaliile pe care trebuie să le știi dacă mergi la NEVERSEA
Linie specială a RATC pentru NEVERSEA
Ce pretenții au artiștii de la NEVERSEA: ceapă, șosete și Fortnite, printre altele
NEVERSEA, primul brand ambasador al campaniei „Culori pe cale de dispariție”
Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.