Cea mai nouă atracție a Delfinariului: două foci de Marea Baltică. VIDEO

foca

Delfinariul din Constanța se îmbogățește, de mâine, cu două foci de Marea Baltică.

”Vor sosi mâine (n.r. 24 noiembrie), cu un transport autorizat, din Cehia. Vin dintr-un delfinariu din Kalipeda, Lituania. Este un delfinariu public, la fel ca și al nostru, cu care avem o colaborare științifică, și care ne-a furnizat aceste exemplare, la un preț modic”, a declarat Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Sunt primele animale de iarnă care vor sta numai în bazinul exterior din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) Constanța.

”Aceasta este temperatura ideală pentru ele. Sunt foci care trăiesc pe gheață. Sunt acele foci pătate, cea mai numeroasă specie dintre focile polare”, a mai spus directorul instituției.

Prețul plătit pentru ambele foci este de numai 1.200 de euro.

Adrian Bîlbă a precizat că are în plan să mai aducă multe alte animale.

”Colaboratorii din Cehia, care au legături foarte bune la nivel mondial, ne-au promis în ianuarie șase lei de mare, de Africa de Sud, de Namibia. Animalele sunt într-un program de conservare a biodiversității în Namibia. Sunt animale tinere, luate din zone improprii, care sunt populate acum de oameni, și care început să fie distribuite pe la grădini zoologice. Vor veni șase exemplare. Trei le vom păstra, alte trei le vom ține într-un program de conservare, până când alte grădini zoologice le vor putea primi”, a mai spus Adrian Bîlbă.

Investițiile sunt făcute cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.