Cel mai frumos cadou de Crăciun: Alexia, fata căreia medicii i-au replantat mâinile, își poate mișca degetele

Veşti incredibile cu privire la Alexia, fata de 15 ani care în urma unui accident și-a pierdut ambele brațe. Medicii i le-au plantat la loc, iar la nici 24 de ore, fata dă deja semne că operaţia a fost un succes, scrie Monitorul de Botoșani.

Medicul primar Sidonia Şuşanu a anunţat, luni, că adolescenta a reuşit să miște două din degetele de la mâna dreaptă.

„Din fericire starea fetiţei este foarte bună, ambele membre vascularizate îşi menţin în continuare viabilitatea. Putem spune că riscul este aproape depăşit. La braţul drept a avut două din cele trei structuri nervoase ataşate, nu au fost secţionate. Practic erau singurele segmente anatomice întregi. În cursul nopţii am rugat-o să ne arate ce poate face cu mâna şi deja fetiţa mişcă degetele, m-a strâns de mână. Este extraordinar. Datorită faptului că evoluţia fetei este foarte bună, spectaculoasă aş putea spune, ne-am decis să reconstruim structurile nervoase astăzi, în speranţa că vom scurta perioada de spitalizare a copilului”, a spus medicul Sidonia Susanu, cea care a condus echipa de intervenţie în cazul Alexiei.

Doctorii spun că într-un an și jumătate își va putea folosi 85% din capacitatea mâinilor.

Fratele i-a găsit mâna pe câmp

În noaptea de vineri spre sâmbătă, autocarul care îi ducea pe artiști la un festival din Slobozia a derapat într-o curbă. Ce a urmat a fost cumplit, iar Alexia a fost grav rănită. Cu o tărie incredibilă, fratele ei mai mare cu un an i-a sărit în ajutor.

„Am văzut că se mișcă și am ridicat-o rapid. I-am dat două palme peste față și era ok. Am văzut că nu era o mână, apoi am văzut mâna ei la câțiva pași de ea. Am văzut că a deschis geamul din față, am luat mâna, am luat-o și pe ea, am dus-o rapid la ambulanţă”, a spus Eric Tudose, fratele fetei.

O echipă de medici de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi a reuşit să replanteze braţele Alexiei. Operația a durat 20 de ore.

„Din fericire, intervenţia chirurgicală până în acest moment a fost un succes. S-a reuşit replantarea celor două membre. Unul dintre ele era amputat, celălalt era devascularizat. În sala de operaţii practic au participat trei medici anestezişti, cinci chirurgi plasticieni, doi medici ortopezi, un număr foarte mare de asistente medicale, infirmieri şi brancardieri. Fără suportul şi participarea tuturor acestor colegi, practic un singur om nu ar fi putut să realizeze nimic, nu ar fi avut cum să ajungă la vreun rezultat la acest copil”, a declarat Sidonia Susanu, medicul şef al Secţiei de Chirurgie Plastică, Microchirurgie reconstructivă din cadrul Spitalului pentru Copii “Sf Maria”.

Foto: Monitorul de Botoșani


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 90 de kilograme de petarde și artificii, vândute fără drept într-un magazin din incinta unui hypermarket

lun dec. 19 , 2022
Astăzi, în jurul orei 14.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au desfășurat activități pe linia verificării comercializării materialelor pirotehnice. Astfel, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la punctul de lucru al unei societăți comerciale din incinta unui hypermarket din municipiul Mangalia, se comercializau articole pirotehnice, […]

V-ar putea interesa și: