Cel mai mare protest de stradă din Constanța, de după 1989. FOTO. VIDEO

Peste 5.000 de constănțeni au ieșit în stradă, miercuri seara. Unii spun 6.000, alții 8.500. Este, putem spune fără să ne înșelăm prea tare, cel mai mare protest de stradă de după 1989. Constănțenii au mai ieșit în număr mare după tragedia de la Colectiv, dar parcă evenimentul nu a fost nici atât de amplu, nici nu a avut atâta forță. Dacă atunci s-a mărșăluit în liniște, în memoria celor care și-au pierdut viața în nenorocirea din club, acum s-a strigat, s-a scandat, s-a făcut gălăgie. Constănțenii care au ieșit în stradă au vrut să se facă auziți, să se audă până la București că nu sunt de acord cu ordonanța de modificare a Codului Penal.

Oamenii s-au întâlnit la Prefectură și au plecat în marș pe bulevardele Lăpușneanu, Ferdinand, Tomis. S-au dus în fața PSD, unde, evident, luminile erau stinse. ”DNA, DNA, să vină să vă ia”, au strigat ei. ”24 decembrie 1989/A murit degeaba tata” stătea scris pe o pancartă purtată, alături de mesaje precum ”Suntem tineri și ne pasă/Luptăm pentru țara noastră”, ”În democrație, hoții stau la pușcărie”, ”Anticipate”, ”SOS Europa” sunt mesaje de pe pancarte.

Deși circulația a fost perturbată, șoferii nu au părut deranjați. Dimpotrivă, mulți au claxonat în semn de aprobare.

Mulți din cei care au ieșit azi spun că o vor face și mâine, și poimâine, până când ordonanța va fi retrasă.

În București au fost 150.000 de oameni. În Cluj, 50.000.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mesaj de o duritate fără precedent împotriva Guvernului Grindeanu din partea ambasadelor Belgiei, Canadei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Statelor Unite ale Americii

joi feb. 2 , 2017
Ambasadele Belgiei, Canadei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Statelor Unite ale Americii îşi exprima „profunda îngrijorare” cu privire la acţiunile Guvernului din noaptea de 31 ianuarie, avertizând că au dus la subminarea progreselor înregistrate în România în lupta împotriva corupţiei. ”Noi, partenerii şi aliaţii internaţionali ai României, ne exprimăm profunda îngrijorare […]

V-ar putea interesa și: