Cel mai nou cimitir ortodox din județul Constanța va avea circa 7.000 de morminte și 100 de locuri de parcare

Aici va fi amplasat noul cimitir

Consilierii locali din Mangalia au votat, recent, proiectul de hotărâre referitor la Regulamentul Local de Urbanism și Planul Urbanistic Zonal aferente înființării unui nou cimitir ortodox, în localitate.

Acesta va fi amplasat pe strada Oituz, în zona Castelului de apă, la ieșire din Mangalia, spre comuna Albești. Noul amplasament va avea o suprafață totală de aproximativ 4,7 ha, pe care se vor putea amenaja circa 7000 de morminte, conform normelor în vigoare.

„Am depus mari eforturi pentru a răspunde nevoilor comunității, în această direcție. Documentația de urbanism a fost una foarte stufoasă, dar suntem mulțumiți că am trecut de acest prim pas pentru înființarea noului cimitir. În prezent, lucrăm la documentația tehnică și sperăm ca, până la sfârșitul acestui an, să intrăm cu lucrările în teren. În momentul de față, cele două cimitire ortodoxe pe care le administrăm sunt deja supraaglomerate și de aceea vom încerca să finalizăm procedurile legale cât mai curând, pentru a începe amenajarea noului cimitir”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Conform documentației de urbanism, accesul principal se va face din latura de Nord a străzii Oituz, printr-o circulație auto și pietonală. L

a interior, cimitirul va fi prevăzut cu alei de circulație pietonală, principale și secundare. Totodată, va fi dotat cu mobilier urban și iluminat ambiental.

De asemenea, noua locație va avea o parcare de peste 100 de locuri, iar în perimetrul apropiat pot fi edificate construcții anexe, de tipul serviciilor funerare, spații tehnice, etc.

Articole similare:

Cimitir nou pentru creștini și musulmani în Valu lui Traian

Musulmanii din Constanța vor avea un cimitir nou

CLUJ Cum arată cimitirul cu mai mulți copaci decât morminte

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.