Cele 4 obiective strategice care trebuie îndeplinite de noua Lege a Educației

cristina dumitrache
Cristina Dumitrache, deputat PSD

Dezbaterea pe Legea Educației trebuie să fie temeinică și riguroasă iar analiza asupra proiectelor să fie făcută de către toate părțile implicate (autorități cu factor decident, profesori, părinți, asociații de elevi).

Este punctul de vedere exprimat astăzi de Cristina Dumitrache, deputat PSD.

„Au fost prea multe modificări ale Legii Educației. Doar în ultimii 11 ani, Legea Educației a suferit 112 modificări! Dintre acestea, multe nu au avut efectul scontat! Este cazul ca proiectele concepute de ministerul Educației să corecteze toate erorile și anomaliile iar învățământul românesc să devină performant.”, a declarat acesta.

Există câteva obiective strategice fundamentale în jurul cărora trebuie să se contureze toate schimbările ce vor veni cu noua lege a Educației, și anume:

  1. Acces neîngrădit la educație pentru toți copiii!
  2. Combaterea abandonului școlar prin orice mijloace!
  3. Învățământ adaptat la nevoile de competențe și la tendințele de pe piața muncii!
  4. Dezvoltarea after-school-ului pentru sprijinirea părinților care muncesc!

„Accesul la educaţia de calitate este esenţial pentru funcţionarea adecvată a unei societăţi durabile. Ca să atingem acest scop sunt necesare schimbări bazate pe viziune și predictibilitate.”, a punctat Cristina Dumitrache.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un jandarm a stins focul care cuprinsese o mașină într-o intersecție din Constanța

mie feb. 1 , 2023
Un jandarm constănțean a intervenit pentru a stinge un autoturism care luase foc într-o intersecție din Constanța. Daniel, angajat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, era în timpul serviciului când a observat în trafic o mașină de sub care ieșeau flăcări și cădeau bucăți de plastic aprins. Bărbatul care conducea […]

V-ar putea interesa și: