Cele mai mari 50 de daune plătite companiilor

Cele mai mari 50 de despăgubiri achitate anul trecut de asiguratorii Membri UNSAR în baza asigurărilor dedicate companiilor au însumat peste 117,3 milioane lei (23,8 milioane euro), în creștere cu 9% față de valoarea din anul 2021, conform datelor colectate la nivelul asociației.

83% din valoarea acestor despăgubiri a fost achitată ca urmare a producerii riscului de incendiu, atingând o valoare de peste 97,7 mil. lei, în creștere cu peste 31% față de valoarea achitată în 2021.

Diferența de 17% din valoarea despăgubirilor s-a plătit pentru acoperirea prejudiciilor cauzate terțelor persoane (8,4 mil. lei), precum și a celor rezultate din producerea următoarelor riscuri asigurate: fenomene meteo (4,3 mil. lei), prăbușiri/alunecări de teren (3,5 mil. lei), explozii (2,5 mil. lei) și furturi (1 mil. lei).

Despăgubirile au fost achitate în contextul în care, din aproximativ 800.000 de firme care figurau cu situații financiare depuse la organele fiscale, în anul 2022 doar 125.000 de companii dețineau o asigurare de bunuri și proprietăți, 43.000 aveau o poliță de răspundere civilă legală și/sau profesională și doar aproximativ 8.000 de companii aveau inclusă și clauza de business interruption (BI) atașată poliței de bunuri și proprietăți.

Pentru a sublinia importanța conștientizării riscurilor și a prevenției acestora, UNSAR lansează o nouă ediție a campaniei #BusinessSOS, în colaborare cu mai multe instituții și organizații. Campania are scopul de a furniza antreprenorilor informații relevante despre necesitatea unui plan anti-neprevăzut care poate oferi garanția continuității unui business în diverse situații dificile.

„Fiecare antreprenor, indiferent de dimensiunea afacerii sau de sectorul economic în care activează, ar trebui să beneficieze de un plan anti-neprevăzut adecvat. Le suntem recunoscători tuturor instituțiilor și organizațiilor care susțin demersul #BusinessSOS”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.

„Având în vedere dinamica despăgubirilor plătite antreprenorilor – este mai mult decât evidentă importanța deosebită a unui partener de asigurare în parcursul antreprenorial”, a precizat Alina BĂRBULESCU, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăți în cadrul UNSAR.

Inițiativa #BusinessSOS este sprijinită de următoarele asociații și organizații: AAFBR – Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România, ANERSFR – Asociația Națională a Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică din România, APAPR – Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România, APPA – Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor, ARTS – Asociația Română pentru Tehnică de Securitate, CCIpR – Camera de Comerț Italiană pentru România, CSR – Coaliția pentru Sigurantă Rutieră, FGA – Fondul de Garantare a Asiguraților, FSAB – Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci, ISF – Institutul de Studii Financiare, PIAR – Patronatul Industriei Asigurărilor din România, PRBAR – Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare și UNSICAR – Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări.

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de aproximativ 90% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Asigurările reprezintă un sector – cheie al economiei românești, contribuind la dezvoltarea acesteia. Asiguratorii din România Membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de circa 1.8 miliarde EUR pe an, ceea ce înseamnă 5 milioane EUR în fiecare zi calendaristică.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Oficial de la CNI: în ce stadiul sunt lucrările la Cazinoul din Constanța și câți bani s-au cheltuit până acum

mar nov. 21 , 2023
În ultimele săptămâni, au circulat mai multe informații referitoare la Cazinoul din Constanța, mai exact la soarta lucrărilor. Am văzut politicieni care au început să-și facă imagine pe seama trecutului, pozând în salvatorii clădirii, alții care anunțau că lucrările vor fi sistate, alții, dimpotrivă, care spun că totul este cum […]

V-ar putea interesa și: