Cele mai profitabile 150 de firme din județul Constanța

Mihai Daraban, președintele CCINA și al Camerei de Comerț a României, în timpul unui discurs susținut la Topul firmelor județului Constanța 2022, eveniment care a avut loc pe 19 octombrie 2023

Anul 2022 nu a fost deloc rău pentru foarte multe societăți comerciale din județul Constanța. Potrivit datelor prezente în Topul firmelor din județul Constanța întocmit de CCINA și analizate de Constanța 100%, primele cele mai profitabile 150 de firme din județ au declarat împreună un profit de 4.423.522.026 lei, adică circa 900 de milioane de euro.

Partea leului a revenit companiei Rompetrol Rafinare SA, care este responsabilă pentru mai bine de un sfert din acest total, adică 1.202.098.007 lei. Asta înseamnă 3.293.419 lei pe zi sau 137.225 de lei pe oră. Este o revenire spectaculoasă a kazahilor, după ce în anul precedent, marcat de pandemie, nici nu intraseră în clasament. Ei sunt pe primul loc și în ceea ce privește topul în funcție de cifra de afaceri.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța a fost anul trecut pe locul 1, acum a trecut pe 2. Face în continuare profituri foarte mari (peste 141 milioane lei) deși, potrivit chiar președintelui Camerei de Comerț a României, Mihai Daraban, profitul companiei ar trebui să fie zero. Detalii AICI.

Locul trei este ocupat de CSCT, care operează un terminal de containere în Portul Constanța (132 milioane lei).

În top 10 apar, în ordine, Ameropa Grains – elvețienii care se ocupă cu traficul de cereale, operatorul portuar Comvex, Monsson Trading, furnizor de energie deținut de familia Muntmark, Corni Eolian SA, Allezi Beach Resort SRL – dezvolator imobiliar deținut de familia Zelca, ADM Romania Logistics și E-Distribuție Dobrogea SA.

Producătorul de BCA CELCO SA, firma verilor Dușu, este pe 12, cu un profit raportat de peste 70 de milioane de lei. Chimpex, de asemenea operator portuar, este pe 13, cu 65 milioane lei. Pe 14 apar olandezii de la Van Oord, care se ocupă de reabilitarea multor sectoare din plajele românești și care au raportat ani de zile pierderi. Iată că în 2022 au reușit un plus de 62 milioane lei.

Dezvoltatorul imobiliar Building Ștefan a fost pe 17, cu 45 milioane lei, iar producătoru de ulei Argus pe 19, cu 35 milioane lei.

Francezii de la CMA CGM România sunt pe 15, cu 27 milioane lei, urmați de GSP Offshore, controlată de Gabriel Comănescu, este pe locul 26 cu 24 milioane lei.

Sursă date: CCINA Constanța, foto: Constanța 100%

Recomandare: Top 150 firme din județul Constanța după cifra de afaceri

Obiectul de activitate al primelor 100 de companii poate fi consultat în fișierul de mai jos.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Semaforizarea va fi întreruptă în intersecția de la I.C.I.L. timp de patru zile. Primăria vă roagă să o ocoliți

vin oct. 20 , 2023
Marți, 24 octombrie, începând cu ora 08:00 și până pe 27 octombrie, sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Decembrie 1918 cu bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța va fi oprit total. Aceasta măsură este necesară, conform proiectului de mobilitate urbană, care prevede modernizarea bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Geometria intersecției se […]

V-ar putea interesa și: