Cele mai profitabile firme din Constanța sunt controlate de străini

Maria Trading SRL, o societate controlată de oameni de afaceri libanezi, este pe locul al doilea în topul celor mai profitabile firme din Constanța, după CNAPMC, cu un profit de 48,7 milioane lei în 2018

Cele mai profitabile firme din Constanța sunt controlate de străini.

Potrivit unei analize publicate în ConstanțaFinanciară.ro, singurul ziar online economic din regiune, din primele cinci cele mai profitabile companii în 2018, patru sunt străine.

Cea mai profitabilă a fost Compania Națională Administrația Porturilor Maritime, cu 75,7 milioane lei, adică circa 212.640 lei pe zi. O companie de stat care nu ar trebui să facă profit, ci să administreze un domeniul al statului.

Pe locul al doilea se situează Maria Trading SRL, care are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al animalelor vii, care a reușit un profit de 48,7 milioane lei, adică aproape 137.000 de lei pe zi. Potrivit Confidas.ro, asociat principal este un om de afaceri libanez, Youssef Laoun.

Pe locul al treilea se situează House 3000 Real Estate Investment SRL, care are ca obiect de activitate lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidențiale și care a reușit un profit de 44,4 milioane lei. Este vorba despre firma care a absorbit cunoscuta societate FinCoGeRo Imobiliare SRL, fondată de către FinCoGeRo SPA SRL și deținută de italieni din sudul Italiei.

Pe locul al patrulea se află CSCT, o companie deținută de DP World, o companie din Emiratele Arabe Unite, iar pe cinci este North Star Shipping, care are ca acționari Archer Daniels Midland Europe BV, cu sediul în Amsterdam, Olanda, cu o cotă de participare de 99,97%, Archer Daniels Midland Nederland BV, cu o cotă de participare de 0,02%, și ADM Romania Logistic SRL.

Topul celor mai profitabile 200 de firme din România îl puteți vedea AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.