Cele trei Românii și veniturile din ele

A apărut o problemă (se pare că în sistemul informatic) și 40% din bugetari nu și-au mai primit salariul pe 13 mai. Îl vor primi pe 16. Am văzut oameni revoltați. „Să mă împrumute ministerul, că merg la botez.”, spune, de pildă, o doamnă. E dreptul lor, fac bine că și-l cer. Aceasta este prima Românie, a bugetarilor.

Știți cum e în cea de-a doua Românie, cea a angajaților la privat? Salariile sunt, paradoxal, mult mai mici decât la sta. Uneori întârzie cu lunile, se ajunge la un an. Cui să le ceri? Nu prea ai cui, ți se încheie rapid contractul de muncă. Da, poți să te judeci pe banii și timpul tău, dacă le ai.

Mai e și a treia, cea a oamenilor de afaceri, a micilor întreprinzători. Cei români, cinstiți, care plătesc taxe la stat, care nu ascund profituri, care nu vin din străinătate aici ca niște stăpâni. Nu poți întârzia nici o zi plata taxelor către stat, vei fi penalizat. Ba chiar unii politicieni, plătiți din banii aceștia, voiau să îi condamne la închisoare pe cei care nu achită. Controale, verificări, paraverificări, schimbări legislative, etc.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Aproape jumătate din elevii români sunt analfabeți funcțional

sâm mai 14 , 2022
42 la sută dintre elevi sunt analfabeți funcțional, adică nu pot interpreta o informație și nu pot avea propriile idei. Cifra apare într-un raport național publicat zilele trecute de Brio, platformă de teste standardizate pentru elevi, alături de alte 7 organizații non-profit specializate în domeniul educației, „Raportul privind nivelul de […]
copii-in-gunoaie-elevi-14

V-ar putea interesa și: