Celebrii vânători de munte francezi au aterizat în Constanța

Celebrii vânători de munte francezi au aterizat în Constanța

Sursă foto: www.sengager.fr

Încă 235 de militari francezi și mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, conduși de colonelul Vincent Minguet, au sosit marți, 1 martie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, alăturându-se celor 40 deja sosiți în ultimele zile în România.

Militarii au fost întâmpinați de Excelența Sa, Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România, și de comandantul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud – Est, generalul – maior Cristian Dan.

Sosirea militarilor francezi pe aeroportul Mihail Kogălniceanu. Foto: MApN

Batalionul francez reprezintă primul element terestru al Forței de Răspuns a NATO dislocat în România ca urmare a deciziei Consiliului Nord – Atlantic din 25 februarie 2022. Forța de răspuns a NATO a fost activată, pentru prima dată în istoria alianței, ca măsură defensivă ca răspuns la invazia în curs de desfășurare a Ucrainei de către Rusia. „Aceste măsuri de descurajare sunt prudente și ne îmbunătățesc viteza, capacitatea de reacție și capacitatea de a proteja cetățenii”, a spus comandantul suprem aliat al NATO, generalul Tod Wolters. Detalii aici: Forța de răspuns a NATO, activată pentru prima dată în istorie

Batalionul 27 Vânători Alpini (27 BCA) din Annecy aparține Brigăzii 27 Infanterie de Munte. Este o unitate de infanterie pentru situații de urgență, teren dificil și condiții meteorologice extreme.

Vânătorii alpini trebuie să știe să se deplaseze pe jos pe distanțe lungi și pe teren abrupt, pe schiuri, rachete de zăpadă, parapantă, elicopter sau vehicul pe șenile, să urce dacă este necesar și să stea pe munte, într-un iglu, refugiu sau bivuac.

Batalionul are în dotare 1.600 de puști de asalt HK 416, 50 de vehicule blindate, trei vehicule cu mobilitate ridicată.

Au avut, în ultimii ani, misiuni în Irak, Afganistan, Mali, Djibouti, Guyana, Coasta de fildeș, Gabon.

Batalionul are o istorie de 151 de ani. A fost înființat în 1871. Membrii lui au luptat în ambele războaie mondiale, dar și în războiul din Algeria (1955 – 1962).

Sursă foto: Facebook
Sursă foto: www.sengager.fr

NATO a activat planurile de apărare în vederea consolidării comenzii și controlului forțelor aliate și pentru a facilita reacția rapidă a capabilităților militare de-a lungul granițelor aliaților, iar elementul precursor al Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy a sosit în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în cursul zilei de luni, 28 februarie.

În total, 500 de militari francezi și 300 belgieni, parte a componentei terestre a Forței de Răspuns a NATO, se vor alătura militarilor români în cadrul măsurilor dispuse pentru consolidarea flancului estic al Alianței.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Rachetele rusești au căzut la 20 de kilometri de România

mar mart. 1 , 2022
Război la 20 de kilometri de România. Un atac cu rachete ruseşti asupra unei unităţi militare de lângă Ismail, regiunea Odesa, a avut loc în cursul dimineţii, a anunţat primarul din Ismail, Andrei Ambramcenko, pe pagina sa de Facebook, îndemnând locuitorii să rămână în locuinţele lor, relatează publicaţia online ucraineană […]

V-ar putea interesa și: