Celulă de urgență la CNAPM. A început ecologizarea portului Midia. Cadavrele ovinelor se pot descompune

Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța acționează începând de astăzi pentru preluarea și ecarisarea animalelor înecate, care apar în acvatoriul portuar Midia, în zona navei Queen Hind, ca urmare a deciziei Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța.

CN APM SA Constanța a organizat astăzi celula de urgență pentru a analiza situația din portul Constanța zona Midia, produsă odată cu eșuarea navei Quenn Hind.

În urma analizei s-a decis ca un remorcher echipat cu macara, însoțit de 2 gabare, să colecteze din acvatoriu cadavrele de animale, cu sprijinul unor scafandri și apoi să le depoziteze temporar la uscat, în zona Midia, urmând ca ulterior o firmă autorizată să preia cadavrele pentru neutralizare. De asemenea vor fi montate baraje antipoluante suplimentare.

„S-a creat la nivelul companiei o grupă operativă astfel încât toate echipele să acționeze coordonat, au fost hotărâte măsurile ce se impun a fi luate în perioada imediat următoare. Totodată se ține legătura cu armatorul și cu asigurătorii în vederea coordonării eficiente între toți cei implicați.”, a precizat directorul general al CNPAM, Daniela Șerban.

Pentru recuperarea cadavrelor de animale se intervine începând de astăzi, având în vedere pericolul de descompunere a acestora”, au precizat reprezentanții CNPAM.

Procedura pentru neutralizarea cadavrelor de origine animală, ulterior recuperării din acvatoriul portuar, va fi decisă de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor – DSVSA Constanța, astfel încât impactul acestei operațiuni asupra mediului să fie redus la minimum.

Traficul navelor în Portul Constanța zona Midia, în prezent, se desfășoară în condiții de siguranță, cu evitarea zonei incidentului naval.

Șenalul navigabil este blocat parțial, dar în prezent, în condiții meteo normale, nu sunt probleme majore pentru a restricționa manevrele.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Cerșetori minori în intersecțiile din Constanța

Sat Nov 30 , 2019
Orașul Constanța nu a scăpat de fenomenul cerșitului în intersecții. În mai multe zone din oraș pot fi întâlnite persoane care, atunci când semaforul e pe roșu, bat în geamurile mașinilor pentru a primi bani. Așa se întâmpla și astăzi, 30 noiembrie, pe bulevardul Tomis, în zona Spitalului Județean Constanța. […]