Centrala nucleară de la Cernavodă, profit de aproape 1,78 milioane lei pe zi

centrala nucleară cernavodă
Pupitru de comandă în interiorul Centralei Nucleare Cernavodă

Centrala nucleară de la Cernavodă va avea, în acest an, un profit mediu de circa 1.778.900 milioane lei în medie pe zi, adică peste 74.000 de lei pe oră.

Compania Nuclearelectrica, care administrează centrala, estimează pentru anul 2020, în baza veniturilor si cheltuielilor previzionate, un profit brut de 649.3 milioane lei, mai mare cu 45,2% decât cel bugetat pentru anul 2019 și cu 1,4% decât cel realizat preliminar anul trecut.

Proiectul BVC pentru anul 2020 prevede  un profit net de 549.4 milioane lei, mai mare cu 57% față de cel bugetat în anul 2019, respectiv cu 1,3% comparativ cu cel realizat preliminar anul trecut. Motivarea forței de muncă prin factorul salarial a fost identificată ca necesară pentru asigurarea în viitor a unor performanțe operaționale comparabile, precum și pentru reducerea fluctuației de personal, în special din zonele critice cheie, precizează reprezentanții companiei, conform investenergy.ro.

Conform proiectului bugetului de venituri și cheltuieli pe 2020, SNN propune cheltuieli de natură salarială de 429.252 mii lei, majorate cu 20.778 mii lei față de nivelul programat în anul anterior. O creștere procentuală de 7%.

Potrivit BVC, Nuclearelectrica ar urma să crească numărul de angajați cu 200 persoane faţă de numărul de angajaţi preliminat la finalul lui 2019. SNN va avea, la finele anului 2020, 2.367 de angajaţi faţă de 2.153 cât are în prezent.

„Este nevoie de personal suplimentar pe functii cheie pentru menținerea gradului ridicat de expertiză și calificare în cadrul centralei nuclearoelectrice și pentru asigurarea expertizei necesare pentru dezvoltările și investițiile noi necesare centralei nuclearoelectrice”, se arată în raportul transmis către Bursa de Valori București.

Acționarii Nuclearelectrica sunt convocați pentru data de 5 martie, în ședință AGOA, pentru aprobarea Bugetului de Venituri si Cheltuieli pentru anul 2020.

In perioada de 9 luni incheiata la 30 septembrie 2019, SNN a obtinut un profit net de 415.946 mii lei in crestere cu 29,6% fata de perioada similara a anului trecut. Rezultatul din exploatare (EBIT) a inregistrat o crestere de 36,3%, iar EBITDA o crestere de 17,3% fata de aceeasi perioada a anului anterior, in principal ca urmare a cresterii veniturilor din exploatare cu 15%, influentate de cresterea cu 16,6% a veniturilor din vanzarea energiei electrice.

„Rezultatele financiare pentru primele noua luni ale anului 2019 inregistreaza o crestere de 29,6% fata de perioada similara a anului 2019 si un profit net de 415 milioane lei, rezultat care se va reflecta in mod pozitiv si pentru actionarii si investitorii companiei. Gradul de realizare a investitiilor a crescut, pentru aceeasi perioada, de la 47% in 2018 la 70% in 2019, ceea ce inseamna respectarea calendarului, etapelor de realizare si a bugetului aferent investitiilor curente, in securitate nucleara, si majore, retehnologizarea Unitatii 1 si instalatia de detritiere. Din punct de vedere al nivelului de securitate nucleara, SNN este cotata cu nivelul de excelenta la nivel international, fapt demonstrat de coeficientul de utilizare a puterii instalate a celor doua unitati si de programele de mentenanta si investitii. Pretul actiunii SNN a inregistrat un trend ascedent, fiind compania cu cel mai mare randament din BET de o buna perioada de timp. SNN isi face treaba in mod responsabil.”-Cosmin Ghita, Director General.


Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

4 comentarii

  • Asta este imagine din sala de comanda a CET Palas Constanta…hai sa fim profesionisti..

  • Scuze d.nul Hagi..seamana mult.

  • cetatean ce nu a reusit sa va comvinga datorita incapacitatii voastre mintale !

    Misto, Misto ati auzit bine profit de peste un mil. opt sute de mii lei pe zi si muisti de guvernanti vor liberalizarea energiei ca sa popata jupui populatia la maxim, nu vor sa le impuna un pret stabil pe perioada de timp ca sa aibe si ei profit de la hoti astia cretini, asta-i tara minunilor, tara nazistului si guvernului MEU, mai nou vrea si parlamentul LUI apoi poporul sa fie la ddiscretia lui, el fiind patronul acestei tari si popor ce au sustinut cu atata ardoare ca kalau sa ramana inca un mandat pres. stiind ce a fost in stare sa faca primul mandat: Vai mama voastra de inculti mediocri ce santeti sa nu spun slugi ce santeti in stare sa lingeti scursurile idiotilor; Va meritati soarta cretinilor, eu unu ma doare undeva ca si asa deja nu …………. , ma gandesc la voi si urmasi vostri ce le-ati planificat deja viitorul, le-ati impus viitorul avand minte cat gainile ! Chiar ma bucur ca astia as vor bate joc de voi dupa cum vor ei !

Leave a Reply

Your email address will not be published.