Centrul de îngrijiri paliative pentru bolnavii cu cancer din Constanța va fi funcțional în noiembrie

Președintele CJ Constanța (centru) a semnat protocolul de predare – primire

Marți, 10 iulie 2018, a fost semnat între Direcția de Sănătate Publică Constanța și Consiliul Județean Constanța, protocolul de predare primire al imobilului în care a funcționat Casa Soarelui.

Astfel, imobilul situat pe str. Piatra Craiului nr. 4, intră oficial în proprietatea publică a Județului Constanța.

Reamintim că în ședința de guvern din data de 07 iunie 2018, Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern privind actualizarea datelor de identificare și valorii de inventar ale imobilului aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Sănătății – Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, precum și trecerea acestuia în domeniul public al Județului Constanța.

Conform Hotărârii de Guvern, imobilul se va utiliza pentru înființarea Compartimentului de Îngrijiri Paliative în cadrul Secției de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

„Mă bucur că astăzi, prin semnarea acestui protocol se concretizează eforturile de a reda centrul de îngrijiri paliative celor care au nevoie de el. Acum, după ce primul pas important pentru bolnavii de cancer din județul nostru a fost făcut, urmează ca cel târziu în luna noiembrie a acestui an, Compartimentul de Îngrijiri Paliative să fie complet funcțional”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Următoarea etapă după semnarea acestui protocol este cea de a iniția un proiect de hotărâre pentru prima ședință de consiliu județean. Astfel, imobilul va trece în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, care are alocate fondurile necesare deschiderii acestui centru, iar în caz de nevoie, acestea vor fi suplimentate.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Constanța, a menționat că iși dorește și va face toate demersurile necesare înființării unui spital de pediatrie care să deservească locuitorii județului Constanța.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Horia Constantinescu a intrat în casele țiganilor care vând porumb fiert și gogoși pe plaje din Eforie VIDEO

Tue Jul 10 , 2018
Imagini suprarealiste au fost surprinse, marți, pe plaja din Eforie Nord. Șeful Protecției Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu, i-a verificat pe vânzătorii ambulanți de porumb fier și gogoși de pe plaja din Eforie. Cu ritmurile melodiei „Constantine, Constantine” în fundal, așa cum se vede în clipul de mai jos, Horia Constantinescu […]