Ceremonial de comemorare a eroilor sârbi la Medgidia

Medhgidia sarbi

Sâmbătă, 3 septembrie, la Monumentul Eroilor Sârbi din Medgidia a avut loc un ceremonial de pomenire și omagiere închinat luptătorilor sârbi, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă. Au fost prezenți Ambasadorul Serbiei la București, Branko Brankovic ministru Muncii, Afacerilor Sociale și Veteranilor de Război din Serbia, Aleksandar Vulin, Tomas Vostry, locțiilorul ambasadorului Cehiei la București, prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, Liga de prietenie româno-sârbă condusă de doamna președintă Emilia Ursein, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor Regina Mari, Colonel r. Remus Macovei. A fost oficiat serviciul religios ortodox de către Înaltpreasfințitul Teodosie,  Arhiepiscopul Tomisului, precum și slujba de pomenire de rit catolic, de către Monseior Ieronom Iacob. Din partea administrației locale a fost prezentă viceprimar Luminița Vlădescu. Primarul Valentin Vrabie nu a fost prezent la această extrem de importantă ceremonie pentru istoria României.

După intonarea imnurilor de stat ale României, viceprimarul Medgidiei a deschis seria alocuțiunilor:

”În semn de cinstire a sacrificiului luptătorilor a fost ridicat acest monument-criptă, în fața căruia an de an, la 11 Noiembrie, de Ziua Armistițiului, se desfășoară o emoționantă ceremonie comemorativă. Nu întâmplător, ne revedem acum, la începutul lunii septembrie. Acest monument a fost inaugurat în mod solemn la 07.09.1926 de către regele Ferdinand al României și Regele Alexandru Karagheorghevici al Regatului Sârbo-Croato-Sloven”, a spus Luminița Vlădescu.

La rândul său, ministrul sârb, Aleksandar Vulin a mulțumit pentru preitenilor români pentru faptul că nu uită să aducă un omagiu eroilor sârbi, vorbind și despre curajul și devotamentul acestora pe câmpul de luptă.

A urmat, după discursurile oficialităților ceremonialul depunerii coroanelor de flori de către cei prezenți. Festivitatea de la Monumentul Eroilor s-a încheiat cu un moment muzical cu cântece de luptă ale voluntarilor sârbi prezentat de grupul vocal Zvuci s Kamena din Serbia.

Vizita oaspeților la Medgidia s-a încheiat cu deplasarea oficialităților la Primăria Medgidia, unde viceprimarul orașului a prezentat, pe scurt istoria Medgidiei, iar oaspeții au făcut schimb de impresii, exprimându-și, în parte emoția trăită la ceremonialul desfășurat.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cât costă intrarea la Delfinariu

sâm sept. 3 , 2016
Începutul lunii septembrie a adus reduceri considerabile la prețul biletului pentru Delfinariul Constanța. Astfel, vizitatorii plătesc de acum înainte doar jumătate din ce plăteau în timpul verii. Tarifele sunt următoarele: Delfinariu și Microrezervație: 20 lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi și studenți. Copiii cu vârsta până în 7 […]

V-ar putea interesa și: