CERONAV împlinește 44 de ani. Ovidiu Cupșa: „Sperăm ca toți marinarii blocați la nave pe mările și oceanele lumii sau pe ape interioare să se întoarcă sănătoși acasă, iar cei de la uscat să poată ajunge cât mai curând la nave”

cupsa
Sorin Ovidiu Cupșa, director general CERONAV

CERONAV – Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – aniversează 44 de ani existență.

Înfiinţat în anul 1976, sub denumirea de Centrul de Perfecţionare a Lucrătorilor din Marina Civilă cu scopul de a acoperi cerinţele de pregătire şi perfecţionare ale personalului navigant maritim, schimbându-şi pe parcurs denumirea în Centrul de Instruire şi Perfecţionare a Lucrătorilor din Marina Civilă şi mai târziu în Centrul de Perfecţionare a Personalului din Marina Civilă şi Calificare Personal Exploatare Portuară, fuzionează în anul 2003 cu Centrul de Perfecţionare a Personalului din Navigaţia Fluvială din Galaţi, devenind CERONAV şi extinzându-şi sfera de activitate prin cumularea instruirii personalului maritim şi portuar cu cea a personalului fluvial.

Încă de la înființare, CERONAV a evoluat constant în tandem cu dezvoltarea transportului maritim și în conformitate cu standardele legislației mondiale și cerințele pieței shippingului internațional, prin furnizarea unor servicii de instruire de cea mai bună calitate tuturor generațiilor de marinari români. După intrarea României pe lista albă a Organizației Maritime Internaționale ca urmare a ratificării Convenției STCW 1978, ritmul de dezvoltare s-a accelerat, CERONAV devenind un centru de excelență în Europa.

„Cu acest prilej echipa Centrului transmite “La mulți ani, putere de muncă și speranța în mai bine tuturor celor care au contribuit la evoluția CERONAV!” De asemenea, mulțumim colaboratorilor și tuturor cursanților noștri. Împreună am consolidat poziția CERONAV ca organism de certificare, în rândul celor mai prestigioase centre de pregătire din lume. În această perioadă dificilă, cauzată de pandemia COVID 19, la fel ca întotdeauna, nu am abdicat de la misiunea noastră de a menține activitatea de certificare conformă și la termen pentru personalul navigant român. Sperăm ca toți marinarii blocați la nave pe mările și oceanele lumii sau pe ape interioare să se întoarcă sănătoși acasă, iar cei de la uscat să poată ajunge cât mai curând la nave. La mulți ani CERONAV, la mulți ani marinari români!”, a declara directorul general Ovidiu Sorin Cupșa.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

349 de cazuri de Covid-19 în România. Aproape 200.000 de teste prelucrate

Mon May 4 , 2020
Până astăzi, 4 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.512 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.269 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 349 de noi […]
covid-19