CERONAV începe cea mai mare investiție din istora sa: un campus de învățământ în valoare de 50 milioane lei

Camusul se va ridica pe malul lacului Siutghiol, la Baza Nautică. Proiectul ansamblului de cinci etaje ce va fi ridicat aici a fost recompensat cu locul trei în cadrul Festivalului Mondial de Arhitectură, din noiembrie 2015, desfășurat la Singapore, ca fiind unul dintre cele mai frumoase din lume.

Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a semnat, pe 30 august 2021, contractul de proiectare și execuție pentru obiectivul de investiție „Corp învățământ-cazare și bazin de antrenamente”.

Investiția reprezintă un campus în suprafață de 5063 mp, constând în construirea unui corp de clădire pentru învățământ și cazare în regim de înălțime S+P+4E și a unui corp care să cuprindă un nou bazin de antrenamente. Alături de obiectivele actuale, CERONAV va deține cel mai mare complex de pregătire profesională din Europa.

„Această investiție va permite CERONAV să crească calitatea actului de pregătire profesională, dar și capacitatea de a intra pe piața serviciilor integrate, pentru a oferi navigatorilor  români și străini condiții la cele mai înalte standarde mondiale. Campusul este un motiv de mândrie și pentru Constanța, deoarece în finala competiției mondiale de arhitectură de la Singapore, a fost declarat unul dintre cele 3 proiecte emblematice pentru educație și pregătire profesională. Tocmai am depus și cererea de finanțare pentru proiectul POIM – “Modernizarea centrelor de simulare” – proiect european nerambursabil, în valoare de 40 milioane RON. Cele două obiective reprezintă cele mai mari investiții din istoria CERONAV”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV.

Durata totală a realizării investiției este de 32 de luni, incluzând 8 luni proiectare și 24 de luni execuție.

Valoarea aprobată a investiției, prin HG 10138/2019, este de 49.960.967 RON inclusiv TVA, iar valoarea de atribuire a contractului este de 47.140.710 RON inclusiv TVA.

Banii provin din surse proprii CERONAV.

Camusul se va ridica pe malul lacului Siutghiol, la Baza Nautică. Proiectul ansamblului de cinci etaje ce va fi ridicat aici a fost recompensat cu locul trei în cadrul Festivalului Mondial de Arhitectură, din noiembrie 2015, desfășurat la Singapore, ca fiind unul dintre cele mai frumoase din lume.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cetățean român, cercetat penal după ce a forţat intrarea în țară

mar aug. 31 , 2021
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Poliția Municipiului Mangalia, au oprit, după o urmărire în trafic, o autoutilitara condusă de un cetățean român, care a trecut ilegal frontiera de stat şi a pus în pericol integritatea fizică a unui polițist de frontieră aflat pe artera […]

V-ar putea interesa și: