Cerșetori amendați de Poliția Locală Constanța. Se foloseau de copii sau simulau un handicap fizic

Cerșetoare în fața bisericii
Cerșetoare în fața bisericii

În data de 08.07.2018, polițiștii locali din Constanța au depistat o persoana majoră, aptă de muncă, dar care cerșea, folosindu-se de propriul copil pentru a solicita și obține ajutor material de la trecători din zona Bisericii Sf Maria de pe Bulevardul 1 Mai.

Echipajele de control au condus persoanele in cauza la sediul Direcției Generale Politia Locală Constanta, unde a fost solicitata prezenta unui reprezentant al DGASPC Constanta si s-au întocmit actele premergătoare in vederea sesizării și predării instituției abilitate pentru demararea cercetării infracțiunii de „Folosirea unui minor in scop de cerșetorie“, așa cum este prevăzută in dispozițiile articolului 215 din Noul Cod Penal. Polițiștii locali au întocmit proces verbal de depistare pentru predarea persoanelor depistate secției de poliției competente teritorial.

Tot astăzi, o alta persoana a fost indentificată în timp ce apela la mila publicului in intersecția bd. Al. Lăpușneanu cu str. Soveja, simulând un handicap fizic la unul din membrele superioare, fapt pentru care a fost sancționată contravențional. Aceasta își ascunde o mână.

cerșetori
Cerșetoare care simulează că îi lipsește o mână

„Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture campaniei D.G.P.L. CONSTANȚA: „SPUNE STOP CERȘETORIEI!” și să nu mai dea curs cererilor /solicitătilor unor astfel de persoane, și astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat.”, au declarat reprezentanții Poliției Locale.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Corala Armonia, medaliată în Africa de Sud

Dum iul. 8 , 2018
Corala ortodoxă bărbătească „Armonia” participă, în perioada 4-14 iulie, pentru a patra oară, la World Choir Games (Olimpiada Mondială a Corurilor), fiind înscrisă la trei secțiuni: „Folclor a cappella”, „Cor bărbătesc” și „Muzică sacră a cappella”. Aseară a avut loc festivitatea de premiere pentru două dintre secțiunile la care „Armonia” […]
Corala Armonia

V-ar putea interesa și: