Cerșetori amendați de Poliția Locală Constanța. Se foloseau de copii sau simulau un handicap fizic

Cerșetoare în fața bisericii

Cerșetoare în fața bisericii

În data de 08.07.2018, polițiștii locali din Constanța au depistat o persoana majoră, aptă de muncă, dar care cerșea, folosindu-se de propriul copil pentru a solicita și obține ajutor material de la trecători din zona Bisericii Sf Maria de pe Bulevardul 1 Mai.

Echipajele de control au condus persoanele in cauza la sediul Direcției Generale Politia Locală Constanta, unde a fost solicitata prezenta unui reprezentant al DGASPC Constanta si s-au întocmit actele premergătoare in vederea sesizării și predării instituției abilitate pentru demararea cercetării infracțiunii de „Folosirea unui minor in scop de cerșetorie“, așa cum este prevăzută in dispozițiile articolului 215 din Noul Cod Penal. Polițiștii locali au întocmit proces verbal de depistare pentru predarea persoanelor depistate secției de poliției competente teritorial.

Tot astăzi, o alta persoana a fost indentificată în timp ce apela la mila publicului in intersecția bd. Al. Lăpușneanu cu str. Soveja, simulând un handicap fizic la unul din membrele superioare, fapt pentru care a fost sancționată contravențional. Aceasta își ascunde o mână.

cerșetori

Cerșetoare care simulează că îi lipsește o mână

„Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture campaniei D.G.P.L. CONSTANȚA: „SPUNE STOP CERȘETORIEI!” și să nu mai dea curs cererilor /solicitătilor unor astfel de persoane, și astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat.”, au declarat reprezentanții Poliției Locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.